Bejgli

Bejgli

Tisztelt Olvasó, Szavazó!

A nevem Bejgli, 4 éves keverék kan kutyus vagyok. Keveredésem anyai ágról egyértelműen spániel, ami izgágaságomban és művészinek mondható ugatásomban nyilvánul meg. Kinézetem alapján apai ágról erősen gyanítható a golden retriever vonal.

Engedelmeddel néhány további szót ejtenék magamról: szeretek labda után vagy labdával (jobb híján óriási vagy kisebb faággal) a számban rohangálni és amennyiben nálam van, azt nagyon nem szeretem másnak odaadni. Viszont teli szájjal – tudod, a labda – is képes vagyok az ugatásra, vagyis a szabad véleményformálásra más kutyák felé, még akkor is, ha ők nem vesznek komolyan. Utóbbi oka az állandó farokcsóválás lehet.  Visszatérve kedvenc időtöltéseimre, a víz csábításának csak gazdáim tiltó szavának hatására tudok ellenállni – itt utalnék a fentebb említett retriever vonalra. Ebből kiderülhet a számodra, hogy engedelmes, szófogadó kedvenc vagyok és erről még okleveles vizsgám is van, amit egy kutyaiskolában szereztem a nőnemű gazdimmal – nevezzük „anyának”. Az iskolás időszakban megtanultam vezényszóra alapvető, majd bonyolultabb feladatokat végrehajtani, megismerkedtem az agility pályával, a legjobb mégis az volt, hogy „anyával” rengeteg időt tölthettünk egymással és egyre jobban egy hullámhosszra kerültünk. Továbbra is szeretek tanulni, szeretem, ha foglalkoznak velem és ehhez abszolút partner vagyok.

Kivételesen szerencsés ebnek érzem magam, hiszen „apa” és „anya” nem szervez programot nélkülem, legyen szó sétáról vagy hatalmas kirándulásról. A legkülönbözőbb versenyekre neveznek velem: úgymint kutyaszépség verseny vagy közös futás. Tudom, ez nekik is fontos, néha jobban, mint nekem, de a lényeg, hogy együtt vagyunk.

Tudnod kell még rólam, hogy „panel” kutya vagyok, vagyis lakásban élek. Ennél fogva imádok az ablakban nézelődni, várni, mikor jönnek haza hozzám a „szüleim”. Ilyenkor folyamatos ugatással – apa szerint tutulással – hozom mindenki tudomására, hogy együtt a család és rettenetesen boldog vagyok.

Annyi mindent szeretnék még magamról írni, de a lényeg: jó dolgom van és ezt jó kutyaként hálálom meg. Tudom, hogy minden gazdinak a saját kutyusa a legszebb és a legtökéletesebb a világon és ez így normális, de keverékként szeretem bizonyítani: mi is lehetünk győztesek.

Köszönöm, hogy szántál rám időt!

Üdv, pacsi és farokcsóva

Bejgli

Szavazok rá!

9 hozzászólás

 1. sipos edit szerint:

  Gyönyörü kis kutyus!

 2. Kiss Judit szerint:

  Cuki pofi:)Ment a szavazat!!!

 3. Blázsik ildikó szerint:

  Drukkolok Beiglinek!!!!!!! Nyerd meg te!!!!!

 4. Molnár Tivadar szerint:

  Szeretjük a bejglit!!!!! Hajrá. hajrá!

 5. Fazekas Réka szerint:

  Aloha Bejgli!

  Csodaszép szemeid vannak! Te is azt bizonyítod, hogy mindegy honnan jössz, mert a lényeg Benned van!:)

  Drukkolok Neked!

  Üdv: R

 6. Győri Tímea szerint:

  Hajrá, Bejgli! Nem csak a fajtatiszta kutyusoké a világ! A szavazatom a tiéd! 🙂

 7. Zsom Niki és Pululu szerint:

  természetesen szavaztam a keresztfiamra és az uncsitesója is! :Dhajrá Bejgluuuuuuuu!

 8. Kirinovits Éva szerint:

  Köszönjük mindenkinek a szavazatokat. Én vagyok Bejgli “gazdianyuja”. Remélem, mindenkinek tetszik az írás és a fotók 🙂

 9. Besze Judit Rózsa szerint:

  Szigetmonostoron NÓRI kutya oktatási órái felejthetettlenek tanúlságosak, és ráadásul szórakoztatóak is Zeusszal nagyon szeretünk odajárni, sokat kell még tanulnunk, főleg nekem a gazdának . Nóri kiméletlen volt, de nagyon hálás vagyok érte, soká fogadtam el amit mondott, mert a legjobbat akartam a kutyának. Most lassan eljutok oda , hogy ” legyen ” kutyám. Emberek nagy többsége nem tudja ám, hogy mit is kell egy kutyával csinálni. BEJGLI kutyára szavazok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük