www.szegedma.hu

2013

Bővített programkínálattal vár szombaton a Kutyafuttában Nap!

Az időjáráshoz igazodva változó programokkal és új időpontban, szombaton vár minden kutyát, kutyást és kutyabarátot a II. Kutyafuttában Nap. Az újszegedi ligetben egész nap családi programokkal, kvízekkel és bemutatókkal gondoskodnak róla, hogy a kis négylábú kedvencek kísérői is jól szórakozzanak.

Bővebben itt olvashatsz róla: http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/04/bovitett-programkinalattal-var-szombaton-a-kutyafuttaban-nap.html

A rossz idő ellenére is kutyákkal telt meg az újszegedi liget

Bár a Kutyafuttában Nap a rossz időjárás miatt elmaradt, több mint száz kutyás látogatott ki a hétvégén a hóval borított Erzsébet Ligetbe egy spontán kutyatalálkozóra.

Bővebben olvasható róla itt: http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/03/a-rossz-ido-ellenere-is-kutyakkal-telt-meg-az-ujszegedi-liget-fotok.html

Belvárosi birkaterelés és csúnyaságverseny a szegedi Kutyafuttában Napon

Másodszor várja az újszegedi liget zöldövezetébe a kutyusokat, gazdikat és az állatbarátokat a Kutyafuttában Nap szombaton. A rendezvényen a színes programok és vetélkedők mellett ebünk igazi birkákon próbálhatja ki a terelést is.

Bővebben olvashatsz róla itt: http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/03/belvarosi-birkatereles-es-csunyasagverseny-a-kutyafuttaban-napon.html

Kutyatánc az újszegedi ligetben

Kitartó munkával, jutalmazással és tudatos neveléssel bármelyik kutya alkalmas lehet a dog dancingre – mondta Nagy Orsolya, aki Ingrid nevű golden retrieverével űzi ezt a viszonylag fiatal sportot. A II. Kutyafuttában Nap legügyesebb ebének gazdájától kaptunk tippeket, miképp okítsuk házilag kis kedvencünket.

Bővebben olvashatsz róla itt: http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/04/kutyatanc-az-ujszegedi-ligetben-fotok-video.html

2012

„A kutya mindenit”, avagy megadok-e mindent a kutyámnak? + FOTÓK

mayer_yvette05_gs A kutyád árulja el a boldogság titkát; nincs rossz kutya, csak felkészületlen gazdi – vallja Mayer Yvette, akit nyugodtan nevezhetnének kutyapszichológusnak, ha létezne ilyen képzés Magyarországon.

„Ez nem idomítás. Problémákat oldok meg” – magyarázza a részleteket Yvette. Olyan viselkedészavarokkal fordulnak hozzá például, hogy túl sokat ugat vagy ugrál az eb, ő pedig igyekszik helyreállítani a kutyák lelki egyensúlyát. Jelenleg a Tappancs Állatvédő Alapítványnál is szocializálja a kutyusokat.

Kutyabarát

Mayer Yvette rengeteg megfigyelésből szerezte a kutyákkal való bánás képességét. „Kilencévesen bátyámmal kiterveltük, hogy nekünk kell egy németjuhász. Az egyetemig nemigazán voltak barátaim, mert volt egy kutyám: vele sétáltam, fagyiztam, tanultam… Ez idő alatt mindent meg tudtam figyelni, amit csinál” – meséli a „kutyatudós”. Majd ismerősei elkezdték kérni a tanácsát, hogy mit tegyenek, ha a kutya kezelhetetlen. Volt néhány ötlete, és bevált. Egyre jobban érdekelte a téma, utánaolvasott, majd összefutott a kóbor Palacsintával az utcán – nemcsak hű társra, hanem a terápiában nélkülözhetetlen segítségre is lelt a kutyában.

„Mindenki azt mondja, hogy velem másként viselkednek a kutyák” – mondja Yvette. Hozzáteszi, mindenkinek vannak energiái, mondhatni „elektromos kisugárzásai”, amiket megéreznek a kutyák – ez elárulja, milyen a lelkiállapotunk és milyen emberek vagyunk. Épp ezért Yvette azt tanácsolja, mikor kutyát választunk, nézzük meg az energiaszintjét! Ha temperamentumos, sportos emberek vagyunk, legyen olyan az eb is! Ha lustább, tévénézős fajták, akkor azt a kutyát válasszuk ki az alomból, amelyik nem verekszik a többivel, hanem csendes megfigyelő.

Kutyatörvény

Yvette abban sem hisz, hogy fajtától függ a kutya viselkedése, sokkal inkább a körülmények határozzák meg azt. A televízióból ismert Cesar Milan kutyapszichológiával foglalkozó szakembernek például éppen azért van pitbullja, hogy megmutassa az embereknek, hogy egy harci kutyából is lehet öleb, meg egy tökéletesen kiegyensúlyozott kutya is.
Az tény, hogy a túltenyésztés miatt a fajtiszta kutyáknál inkább találkozhatunk olyan szellemi és fizikai betegségekkel, amik korábban nem voltak. Ilyen például a németjuhászoknál gyakorta megfigyelhető diszplázia, a csipőcsontkopás.

Yvette nem hisz abban, hogy egy kutyának csak egy falkavezére lehet. Egy csecsemőt is kezelhet falkavezérként a kedvencünk – attól válunk azzá, hogy megadunk neki három dolgot, amire szüksége van, és egyben három dolgot mi is megkapunk, aminek a gazdinak szüksége van.
Első a testmozgás – ez a legfontosabb egy kutya életében, a feles energia levezetése. Ha felgyülemlenek, jönnek a panaszok. Ebben benne van az is, hogy okítani kell a kutyust, hogy használja az agyát. A második dolog a fegyelem – ami nem egyenlő azzal, hogy jól elverjük az állatot, ha elfutott a macska után, hanem azt jelenti, hogy vannak szabályrendszerek, amiket be kell tartatnunk. A harmadik a szeretet. Ez sem azt jelenti, hogy babusgatni és túletetni kellene kedvencünket. Olyan játékokat játsszunk vele, amitől fejlődnek a képességei, adjunk neki vitaminokat stb. Amit pedig a gazdi kap: tisztelet, bizalom, hűség. „Palacsintát az ölembe vehetem és hintáztathatom, tudja, hogy bármit megtehetek vele, mert én nem ártanék neki. Ha eliramodik a cica után, megengedem neki, hogy fusson, de ha szólok neki, első szóra visszajön, mert bízik bennem” – demonstrálja Yvette az elmondottakat saját példáin.

A kutya baja

mayer_yvette03_gs Harapott már meg kutya? – kényes kérdés a szakemberhez. Yvette elmondja, vannak olyan esetei, mikor a gazdi szerint agresszív a kutya, és az állat nála is el akarja érni, hogy féljen tőle. Azonban Yvette-nek megvannak a fogásai arra, hogy ha kapni akar a kutya, hogy tegye úgy a kezét, hogy ne érje mély harapás. Egyébként kapta már meg kutya, de harapás még nem volt.

Ma már mindenről papír kell, a kutyanevelésről nem. „Maximum elolvasunk egy könyvet, de kíváncsi lennék, hányan teszik ezt meg, még mielőtt kutyát vállalnak. Sokan inkább tévhitekben élnek, mint például, hogy a szobatisztaságra úgy kell megtanítani a kutyát, hogy belenyomjuk az orrát a saját piszkába” – érvel Yvette. Azt is hozzáteszi: a kutya megérzi a bizalmatlanságot. A terápia során általában az a feladat, hogy át kell nevelni a gazdit, és helyre kell hozni a kutya lelki állapotát.

És ha már tévhitek, Yvette szerint nem kell sajnálni a panelban tartott kedvenceket. Szerinte a panelkutyáknak sokkal jobb dolguk van, mint az udvarban tartott társaiknak. Azt gondoljuk, hogy a kutyus az udvarban bármit csinálhat – de feladatot nem kap. Hát kitalál: jön a postás – megugatja, nő a palánta – kitépkedi, nyílik az ajtó – kiszökik az utcára. A panelban mindig szem előtt van, ha unatkozik, odajön, hogy játsszunk vele. Jól mérhető a mozgási ideje is – azt gondoljuk, az udvaron biztosan állandóan rohangál a kutya. De minek futna egy kutyus önmagában?

Kutyás családi napra invitálnak a ligetbe + FOTÓK

Közvetlen link: http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/03/kutyas-csaladi-napra-invitalnak-a-ligetbe-fotok.html

írta: Illés Attila (2012.03.12)

fotó: Gémes Sándor

Kutyabarátokat, állatszeretőket várnak egész nap programokkal az Erzsébet Ligetbe szombaton. A Kutyafuttában Napon az eb és gazdája is jól érezheti magát – célja a kellemes időtöltés mellett, hogy felelősségteljes állattartásra neveljen.

Nem fogja kutyául érezni magát senki, aki március 17-én kilátogat az Erzsébet Ligetbe. A parkban egész napos programokkal várják a négylábúakat és gazdájukat is, hogy a tavasz beköszöntével mindketten átmozgassák magukat a friss levegőn. A rendezők bemutatókkal, előadásokkal, valamint ügyességi- és kutyaszépségversennyel gondoskodnak róla, hogy az ember és legjobb barátja is kellemesen, hasznosan töltse ezt a napot.

Kutyafuttában az állattartásról

“A kutyák szinte bármire képesek, bármit meg tudnak tanulni. A kérdés így számomra inkább az, hogy a gazdi képes-e arra, hogy tanítsa a kutyáját! A kutyaneveléshez nem kell iskolai végzettség, nem kell papír. Sokan utána sem olvasnak annak, hogy mit kell például megadni az ebnek, hogy boldog, kiegyensúlyozott legyen mellettünk” – hangsúlyozta Mayer Yvette, a Kutyafuttában Nap szervezője, aki hétfő délután tartott sajtótájékoztatót a rendezvénnyel kapcsolatban. Mint mondta, kutyapszichológusként számos olyan esettel találkozott már, amikor az eb helyett a gazdát kellett tanítani. Szerinte nagyrészt a pénz és az idő hiánya a két leggyakrabban említett ok, amiért a kutyával nem foglalkoznak eleget. Mindkettőn segíthet ez a rendezvény, melyre ingyenesen regisztrálhat bárki, sőt ajándékokkal is jutalmazzák az érkezőket – egy ajándék kendő mellett kutyakozmetikával, vitamindús kutyaeledelekkel is várják a négylábúakat, gazdájuknak pedig szakemberek adnak személyre szabottan tanácsokat a helyes állattartásról.

Keresik a legrosszabb ebet

kutyafuttaban03_gs A szombati rendezvényen a legjobb és legrosszabb kutyát is megválasztják majd: a címre hónapok óta érkeztek pályázatok, melyeket zsűri pontoz majd, rangsort állítva az ebek között a legangyalibb kutyustól a pokol legmélyebb bugyrait őrző cerberusig. Fődíjként egy kétszemélyes, félpanziós hétvégét nyerhetünk ebünkkel a szegedi Hunguest Hotel Forrás Gyógy-és Wellness Szállodában, valamint egy családi belépőt a szegedi Napfényfürdő Aquapolisba. A díjak között szerepel még egy 5000 illetve 10000 forint értékű vásárlási utalvány, száraz és konzerv állateledel, valamint bérlet a Buksi Kisállatfarm kutyaiskolájába. “Célunk, hogy olyan hasznos információkat kapjon a Kutyafuttában Napra kilátogató gazdi, amellyel segíthetünk neki, hogy szorosabb legyen a kötelék közte és kedvence között. Valamint szeretnénk tudatni az emberekkel, hogy nincs megoldhatatlan probléma. Az állat elaltatása nem lehet válasz semmilyen gondra, rengeteg mindenben tudnak segíteni a szakértők is” – emelte ki Mayer Yvette.

A sajtótájékoztató végeztével Szűcs Imre, a Buksi Kisállatfarm tulajdonosa tartott nekünk bemutatót négylábú növendékével, valamint a Kutyázók Baráti Társasága Szeged tagjai is megmutatták, milyen ügyes az ember legjobb barátja, ha elég időt szánunk tanítására.

A Kutyafuttában Nap programja:

/a változtatás jogát a szervezők fenntartják/

10.00-10.30-gyülekező, regisztráció, az ügyességi versenyre és szépségversenyre a nevezéseket ekkor lehet érvényesíteni, a kutyák oltási könyvét bemutatni!

10.30-10.45-megnyitó, a nap rövid ismertetése a színpadon, a standokon megkezdődnek a kutyás játékok, versenyek, ajándékcsomagokért

10.45-11.00-Buksi Kisállatfarm kutyaiskola bemutatója (Mit tudnak az ovisok és mit a felnőttek?)

11.00-11.30 –Fogadj örökbe! Felvonulnak a Kutyafuttában Napon résztvevő Tappancs Állatvédő Alapítvány kutyusai! Előadás a Tappancs Állatvédő Alapítványról, örökbe fogadásról, helyes kutyatartásról

11.30-12.30 – helyszíni ügyességi verseny, eredményhirdetéssel lezárva
Amíg a zsűri tanakszik a Kutyázók Baráti Társaság Szeged tart bemutatót

kutyafuttaban01_gs Az ügyességi verseny lényege: minden gazdinak 5 perce van, hogy megmutassa kutyája tudását! Ez bármilyen feladatsor bemutatása lehet! A gazdinak azt kell kiviteleznie, hogy miért büszke kutyájára! Azért, mert bárhonnan visszahozza a labdát, mert számtalan vezényszót ismer, mert felváltva pacsizik, mert tud kutyusával táncolni stb.? Ebben az öt percben bármit megmutathat kutyája tudásából a büszke gazdi, az ügyességi verseny résztvevőit zsűri bírálja majd el! A legjobbat ajándékcsomaggal jutalmazzuk!

A nevezéshez szükséges adatok: a kutya+ gazdája neve, a kutya fajtája, kan/szuka, életkora az ebnek, ivartalanítva van-e, van-e chipje, mi a feladat, amit bemutat, megjegyzésként írhat még pár mondatot, hogy mit vegyen pontozáskor még figyelembe a zsűri!
Jelentkezni csütörtök éjfélig a kapcsolat@kutyafuttaban.hu e-mail címen lehet!

12.35-12.40-Butcher’s Totó eredményhirdetése, ajándék kiosztása

12.35-13.00-kutyakozmetikai tanácsadás, interaktív kérdezési lehetőséggel

13.00-13.20-Fogadj örökbe! Felvonulnak Futrinka Kutyavédő és Kutyás szabadidősport Egyesület árva kutyusai

13.20-14.20-szépségverseny, eredményhirdetés a végén
Amíg a zsűri tanakszik a Kutyázók Baráti Társaság Szeged tart bemutatót

kutyafuttaban14_gs A szépségverseny lényege: Egy kategóriában szerepel az összes kutyus, a gazdinak pórázzal, vagy anélkül fel kell vonulnia a zsűri előtt! A kutyának a tulajdonosa lába mellett kell haladnia, majd türelmesen pár másodpercre a „ kifutó” végén megállnia! A szépségverseny résztvevői szakértői zsűri bírálja majd el! A legszebbet ajándékcsomaggal jutalmazzák!

A nevezéshez szükséges adatok: a kutya+ gazdája neve, a kutya fajtája, kan/szuka, életkora az ebnek, ivartalanítva van-e, van-e chipje, hova valósi, megjegyzésként írhat még pár mondatot, hogy mit vegyen pontozáskor még figyelembe a zsűri!

Jelentkezni csütörtök éjfélig a kapcsolat@kutyafuttaban.hu e-mail címen lehet!

14.20-14.40-kutyapszichológiai előadás, melynek végén a gazdik kérdezhetnek, segítséget kérhetnek (előadó: Mayer Yvette)

14.40-14.50- Butcher’s Totó eredményhirdetése, ajándék kiosztása

14.50-15.10-Buksi kutyaiskola bemutatója (Hova lehet fejlődni, ha kutyaiskolába járunk?)

15.10-15.40-A PULI (előadó: Tari József)

15.40-16.05- sportolási lehetőségek kutyákkal, frizbi bemutató (Bakos Csilla)

16.05-16.10-Butcher’s Totó eredményhirdetése, ajándék kiosztása

16.10-16.40-állatorvosi tanácsadás, az előadás végén kérdezhetnek a résztvevők (Rengei Antal, Perényi László)

16.40-17.30- A legjobb és a legrosszabb kutya eredményhirdetése, díjátadása a szponzorokkal együtt

Állandó programok 10.00-17.30-ig: ingyen karomvágás, kutyáknak kóstoltatás, kutyapszichológiai tanácsadás, kutyakozmetikai bemutató, állatorvosi tanácsadás, kutyás totó játék ajándékokért, gyermekprogramok, kvíz tesztek jutalmakért, kutyasimogató, gyűjtés a Tappancs Állatvédő Alapítvány és a Futrinka Utcai kutyusok javára, tanácsadás hogyan iskoláztassuk ebünket, gyakorlati bemutatók, Butcher’s Kutyajó Játék, amely egy táblás játék formájába illesztett kvíz. A játékosok dobókockával léphetnek, az egyes mezők pedig különböző típusú kérdéseket rejtenek. Egy kiemelt kérdéscsoport a Butcher’s-szel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz, a többi pedig valamilyen módon kötődik a kutyákhoz. Egy-egy játékban 2-6 fős csapatok vehetnek részt, egyszerre max. 6 csapat (gyerekek, szülők vegyesen. A játékban résztvevők a jó válaszokért zsetonokat nyernek, amit a játék végén ajándékokra lehet beváltani, így mindenki kap valamit, aki játszik. A Butcher’s Kutyajó játék témakörei: Butcher’s Pet Care-rel és termékeivel kapcsolatos kérdések, kutyás mesékkel kapcsolatos kérdések, kutyás rekordokkal kapcsolatos kérdések, kutyafajtákra vonatkozó kérdések

 

A Kutyafuttában Napról

http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/03/kutyavilag-az-ujszegedi-ligetben-fotok-hang.html

Kutyavilág az újszegedi ligetben + FOTÓK + HANG – FRISSÍTVE!

2012. március 17., szombat
Fotó: Gémes Sándor

Kutyabarátok és állatkedvelők voltak a célközönsége a szombaton az újszegedi ligetben megrendezett Kutyafuttában Napnak, melyen “kiskutya, nagykutya nem ugatott hiába”… Az első alkalommal megrendezett ebnapra több mint kétezer érdeklődő látogatott ki.

Nem lehet kifogás, hogy nincs elég időnk kedvencünkre, minden lehetőségünk megvan rá, hogy mindent megadjunk a kutyánknak, amire szüksége van – ezt is megmutatta a Mayer Yvette, illetve a kutyafuttaban.hu által szervezett “ebnap” szombaton, ahol mindent ingyen kínáltak a gazdiknak és kutyusoknak: ingyenes karomvágás, előadások, tanácsadás várta az érdeklődőket, nem is beszélve az ügyességi- és kutyaszépségversenyekről. A Buksi Kisállatfarm kutyaiskola bemutatójával indult a nap, és az állatmentő misszió jegyében a Tappancs Alapítvány és a Futrinka Egyesület is felállította sátrát, az előbbi a megunt kedvencek nevében, utóbbi a fajtamentésért lobbizott az adó egy százalékáért.

Nem csak a szépség

kutya_liget10_gs Varga Ágnes, a DogCity kutyakozmetikusa portálunknak elmondta, a kutyakozmetika sokkal több annál, mint divat, hóbort, vagy egyszerű szépségápolás, nagyon fontos higiéniás elemeket tartalmaz, egészségmegőrző és betegségfelismerő szerepe van. Egy hosszúszőrű kutyánál a nyírás során lehet bőrbetegségeket, parazitákat észrevenni. Fültisztítással is foglalkoznak, a benőtt fülszőrzet ugyanis begyulladhat, ha nem levegőzik rendesen. Ingyenes karomvágással várták a Kutyafuttában Nap érdeklődőit. Főleg a lakásokban tartott ebeknek van “mani- és pedikürproblémájuk”, hiszen a szabadban tartott kedvenceknek rendesen kopik a körme. Nagy hangsúlyt helyeznek a szemtisztításra is, ugyanis sok kutyának erősen könnyezik a szeme, ami főleg fehérszőrű ebeknél zavaró. Nem maradhat el a fürdetés sem, amit jóllehet otthon is elvégezhetünk, de nem mindenki szereti, ha kedvence a kádban szőrözik… Nyáron sokféle növény tarkíthatja a hosszabb szőrű kutyák bundáját, ezért is érdemes ekkor rövidebbre vágatni, illetve rendszeresen tisztítani, kefélni. Ne várjunk a szakemberre, a kutyák naponta igénylik az ilyen egyszerű “karbantartást”. A kutyakozmetikát meglátogatni hosszúszőrű kutyák esetében 6-8 hetente javasolják.

Versenyeredmények

A helyszíni ügyességi verseny győztese: Bakos Csilla és Royal (németjuhász keverék)
A szépségverseny győztese: Harmath Mónika és Madina (afgán agár)
A www.kutyafuttaban.hu versenyén a legjobb kutya 2012-ben Bejgli, gazdája Kirinovits Éva. Második Benkő Irén és Lujzi, harmadik Sebők Szilvia és Mazsola, szakmai különdíjas Fodor Csilla és kutyája, Jessy.

Lorit nevezték, Drazsét szoktatták

“Jó programnak találom az egészet, sok kutyával találkoztunk, Lori ilyenkor nagyon izgatott” – magyarázta portálunknak az eseményre kilátogató Sztrati Károly, aki kedvencét nevezte is a kutyaszépségversenyre, mondván, ha tapasztalatot nyernek, az is jó. Lori másfél éves szamojéd kutyus, gazdája próbálja nevelni, de bevallása szerint nem nagy sikerrel. Ha ideje engedi naponta, de legalább két-háromnaponta átfésüli Lori szőrét, akkor viszont félórán át tart a művelet. Nézzünk egy kisebb példányt is, Szelezsán Mariann négyéves csivaváját, Drazsét sétáltatta a ligetben. Drazsé szoktatás céljából került az ebnapra, mint gazdája elmondta, nem sokat van kutyák között, de jól viseli. Nincs idomítva, mégsem komisz. Extra törődést nem igényel, havonta egyszer megfürdetik, tavasszal kiengedik, mert szeret a szabadban rohangálni. Nem szabad viszont egyedül hagyni, azt nem bírja.

Hazug gazdit hamarabb utólérik…

kutya_liget15_gs A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány sátránál is megálltunk. Farkas Gabriella, az alapítvány elnöke portálunknak elmondta, a kutyák befogadására vállalkozni szándékozókat először is arról kérdezik, milyen családi körülmények közé kerülne az állat – igyekeznek 5-8 olyan ebet ajánlani, amik könnyen beilleszkednek az adott család életritmusába. Többnyire kölyköket akarnak elvinni, és az idősebb kutyákat a legkevésbé, pedig idős gazdikhoz egy 5-6 éves kedvenc szinte tökéletesen tud alkalmazkodni, már nem ugrál és nem pajkoskodik, de 10 évet is elélnek még. Tavaly mintegy 500 kutyát adott örökbe a Tappancs, 171 olyan ebük volt, amelyek már több mint egy éve élnek a tanyán – többnyire az idősebbek, a feketék, illetve azok, amik valamilyen állandó gyógykezelésre szorulnak. Az örökbe adottak átlagosan 120 napot töltöttek a menhelyen. Akik régóta a Tappancs Tanya lakói, átlagban 3 éve élnek az alapítvány gondozásában. A gazdasági válság miatt egyre több az olyan kutya, amitől megszabadulnának. A menhely folyamatosan túlterhelt, jóllehet van lehetőség a bővítésre, azonban nem találtak még olyan vállalkozót, aki önköltségi áron, vagy támogatásként segítene az alapítvány egy épületét alkalmassá átalakítani. Lakásváltás, válás, baleset – ilyen és hasonló okok miatt kerülnek az egykori kedvencek a tanyára. Olyan is előfordul, hogy 8 hetesen elviszik, 7 évesen visszahozzák az ebet… Persze szerencsére sokan vannak olyanok is, akik hű gazdiként viselkednek. “Reméljük, ők vannak többségben…” – zárta gondolatát Farkas Gabriella.

kutya_liget07_gsHallgassa meg hangos összeállításunkat!

kutya_liget02_gs

A rossz idő ellenére is kutyákkal telt meg az újszegedi liget

Bár a Kutyafuttában Nap a rossz időjárás miatt elmaradt, több mint száz kutyás látogatott ki a hétvégén a hóval borított Erzsébet Ligetbe egy spontán kutyatalálkozóra.

Bővebben olvasható róla itt: http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/03/a-rossz-ido-ellenere-is-kutyakkal-telt-meg-az-ujszegedi-liget-fotok.html

Bővített programkínálattal vár szombaton a Kutyafuttában Nap!

Az időjáráshoz igazodva változó programokkal és új időpontban, szombaton vár minden kutyát, kutyást és kutyabarátot a II. Kutyafuttában Nap. Az újszegedi ligetben egész nap családi programokkal, kvízekkel és bemutatókkal gondoskodnak róla, hogy a kis négylábú kedvencek kísérői is jól szórakozzanak.

Bővebben itt olvashatsz róla: http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/04/bovitett-programkinalattal-var-szombaton-a-kutyafuttaban-nap.html

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük