Délmagyarország

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/buszke_gazdibol_nincs_hiany/2269844/

Büszke gazdiból nincs hiány

Szeged – Büszke gazdiból nincs hiány a megyében – ezt is bizonyította, hogy több mint kétezren látogattak ki a nagyszabású kutyás rendezvényre az újszegedi ligetbe szombaton.

írta: Kancsár Tímea – 2012.03.18. 07:05

“Bármilyen apró trükkel érdemes jelentkezni!” – írta a Kutyafuttában Nap beharangozójában Mayer Yvette főszervező, amikor arra próbálta bíztatni a kutya tulajdonosokat, hogy bátran mutassák meg, házi kedvencük milyen ügyes, jól nevelt és szép.

Ez a nap most mindenkiről szólt, fajtól, nemtől, kortól és „társadalmi” helyzettől függetlenül: házi kedvencek, tenyésztésre hivatott ebek és gazdit kereső, örökbefogadásra váró kutyusoktól volt hangos a környék. Többek össze is mérték ügyességüket és szépségüket. A Buksi Kisállatfarm kutyaiskola ovisai például megmutatták az érdeklődőknek, kitartással és odafigyeléssel már igen fiatal korban is hatékonyan oktathatóak a kutyák.

 

Keressük a legszebb kedvenceket!Nevezze be kutyáját, macskáját, lovát, tengerimalacát, aranyhalát, tarajos gőtéjét a delmagyar.hu állatszépségversenyébe! Négy kategóriában várjuk a képeket: felnőtt kutyák, kölyökkutyusok, (ahol a félévesnél fiatalabb házi kedvencek indíthatók), külön oldalon jelennek majd meg a cicusok is, és egy negyedik kategóriában, a kis- és egzotikus állatok csoportjában várja a honlapunk a család kedvenceinek felvételeit!

Vezényszóra játékot pakolnak a kosárba, szlalomoznak a gazdi lábai között – a Kutyázók Baráti Társaságának tagjai bebizonyították, milyen különleges mutatványokra képesek a kutyák, mi mindent meg tudnak tanulni, ha foglalkoznak velük, ha felelősséget vállalnak értük. A közösség munka után jár össze, hogy átadják egymásnak tapasztalataikat, gyakoroljanak a kutyáikkal.

Módszereik magukért beszélnek, hiszen a 23 éves Bakos Csilla Royal névre keresztelt, keverék, kan kutyája 12 társát szorította maga mögé, és lett a legügyesebb az amatőr versenyen. – A frizbi számára az isten – fogalmazott az eb gazdája, amikor a felől érdeklődtünk, hogy jutalomfalat helyett, miért a játék kedvéért mutatta be a feladatokat.

Négy órát töltött Harmath Móni szegedi tenyésztő azzal, hogy megfésülje, megmossa, és kiszárítsa Madina névre keresztelt afgán agarának bundáját. A négy és fél éves eb nem „tűrte” hiába a fodrászkodást, 52 induló közül a zsűri őt találta a legszebbnek.

A nagy izgalmak közepette a négylábúaknak arra is volt lehetőségük, hogy „manikűröztessenek”, tulajdonosaik pedig bepillantást nyerhettek a kutyapszichológia területére: Mayer Yvette osztotta meg nevelési tanácsait azokkal a gazdákkal, akik nem tudták, mi tévők legyenek problémás kutyájukkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük