Zsömi

Zsömi kisebb termetű keverék kutyus, aki most kb. 10 éves. Feltehetően 1-1,5 volt mikor elhoztuk a kiskunhalasi menhelyről. Mikor megtalálták a közeli erdőben szőre gubancos volt, tele bogánccsal. Amint megláttuk a kennelben beleszerettünk. Termete ellenére kis harciasnak tűnt vagy inkább csak elege volt már a sok körülötte csaholó többi ebből.

Mikor hazavittük nagyon gyorsan hozzászokott, hogy egy egész udvar áll rendelkezésére a szaladgáláshoz és minden nap szeretgetve van. Hihetetlen, hogy az állatok még ha szörnyűségeken is mennek keresztül, mégis tudnak bízni az emberben. A legfontosabb tudnivaló a család kis kedvencéről, hogy igazi labdabolond és úgy sprintel, mint a nyúl. Észre sem venni, hogy öregszik.

Ha az ember a szemébe néz, értelem tükröződik benne, mintha megértene minden szót. Véleményem szerint látszik, hogy menhelyből való, mert nagyon hálás kutya, nem követelőzik, szófogadó. Egy dologtól fél, az pedig a tűzijáték. Ezért szilveszterenként mindig bent alszik, a nappaliban meg van a saját kis fotele. Sajnos én már nem lakom otthon, de mikor hazalátogatok mindig kitörő örömmel fogad, azt sem tudja hová legyen.

Szerintem azért az én kutyám a legjobb, mert azon felül, hogy pontosan nem lehet tudni mi történt vele korábban, mégis elfogadta az egész családot, a hangoskodó kisöcsémtől kezdve mindenkit. Talán egyedül a házőrzés nem az erőssége, szerintem még a betörőt is körbe nyalogatná.

Néha azt veszem észre, hogy fejét a térdemre teszi és néz rám a nagy boci szemeivel…nem lehet nem szeretni!

Szavazok rá!

6 hozzászólás

 1. Kármen szerint:

  Köszönjük srácok! 🙂

 2. Viktor szerint:

  Szavaztam! 😀

 3. Lehoczki Zsolt szerint:

  Ment a szavazat, hajrá! 😉

 4. Tóth Adrienn szerint:

  Hajrá Zsömi

 5. Tóth edina szerint:

  nagyon szép kutya! 🙂

 6. Balassa Timea szerint:

  l

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük