Zara

Zara 1 éves, keverék, ivartalanított szuka kutyus. Már kölyökkorában is rendkívül okos és talpraesett volt, a kutyaoviban mindig meg akarta mutatni a többieknek, hogy kell megoldani a feladatokat. Azután ificsoportba kerültünk, ahol az agility akadályokkal is elkezdtünk ismerkedni. Ezek annyira tetszettek Zarának, hogy elmentem vele egy edzésre, és annyira élveztük mindketten, hogy azóta is járunk minden héten, sőt már versenyekre készülünk. Emellett rendszeresen frisbeezünk, szintén versenyzési szándékkal, és már a coursinget is kipróbáltuk, mivel Zara hihetetlenül gyorsan fut, és tele van energiával. Persze úszni is szeret és imád apportírozni, de a legjobban annak örül, ha más kutyákkal játszhat. Rengeteg játszótársa van, bár a legtöbbjükkel csak birkózni tud, mert képtelenek utolérni őt, ha fut.

Ha elutazunk valahova, természetesen Zarát is magunkkal visszük, mert nagyon szépen viselkedik bármilyen tömegközlekedési eszközön és más állatokkal is jól kijön. Van egy tengerimalacunk, akivel nagyon szeretik egymást, még puszilkodni is szoktak. Délelőttönként, amikor egyedül vannak a lakásban, Zara mindig elfoglalja magát valamivel: általában kártyázni, újságot olvasni szokott, vagy a plüssállatokat költözteti át egyik szobából a másikba, esetleg keres pár filctollat, és szebbnél szebb mintákat rajzol a szőnyegre.

Minden nap sokat foglalkozok vele, aminek meg is lett az eredménye: decemberben letettük az egyes szintű engedelmes vizsgát, most azon dolgozunk, hogy tovább tudjunk lépni a következő szintekre. Az engedelmességi gyakorlatokon kívül trükköket is tanítok neki, már nagyon sokfélét ismer, például tud forogni, integetni, ajtót becsukni, meghajolni, tolatni és gurulni.

Azt gondolom, ebből a pár sorból kiderül, hogy Zara milyen sokoldalú, tanulékony, jól nevelt, játékos, életvidám kiskutya, megérdemelné a legjobb kutya címet!

 

Szavazok rá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük