Csibész

Csibész másfél éves ivartalanított fiú husky kutyus. Nagyon büszke vagyok, mert szerintem ő a világ legjobb kutyája.

Mindig is nagyon ügyes volt, és hamar megértette, hogy itthon nem szedünk szét semmit. Tudta melyik az ő plüsse, és melyik az enyém, így az enyéim megmenekültek a kibelezéstől. Nagyon ügyesen betartja a szabályokat, miszerint a konyhába és az ágyra nem jön fel, kivéve, ha lázad,(mivel most a kamaszkorban van) de akkor nagyon hamar elszégyelli magát. Neki az igazi büntetés, ha lelkileg büntetem, és nem szólok hozzá. Amikor hazaérek, nem ugrik rögtön a nyakamba, megvárja amíg átöltözöm, és hívom, na, akkor nagy az öröm.

Kienged az ajtón, és a husky hírekkel ellentétben, miszerint szökősek, 95%-ban visszajön, ha hívom. Az 5%-ot fenntartom a macskáknak és a nyulaknak, de ebben az esetben is észbe kap egy idő után, és rohan vissza hozzám. Lehet, azt hiszi, ott hagynám:) Nem nyúl az ételhez, amíg nem mondom, ha kimegyek a szobából, akkor sem, ezt bizonyítja a következő videó is. Nem cirkuszol, ha eszünk, mert tudja, hogy a „falka” felsőbb tagjai esznek hamarabb, de ha szépen vár, akkor mindig kap egy kis jutalomfalatot. Imádja nézni a konyha küszöbéről, ahogy főzök, és már a porszívóval is megbarátkozott. Nagyon ügyes, a szomszédok is szeretik, mivel csöndben van egész nap, és nem rongál.(szerintem alszik:)) Nem tépi szét a virágokat, a tápos zsákot, és nem rágja meg a cipőket sem. Tűri a lábtörlést, és a fürdetést is.

Csomó trükköt ismer, imád tanulni. Makacssága néha előjön, és azt hiszi megkaphatja a jutalomfalatot, ha eljátssza, hogy nem is tudja mit kell csinálni, de sajnos és még makacsabb vagyok, és ilyenkor addig ülünk, és egymást nézve, amíg megunja a várást, és megcsinálja a feladatot. Még nem voltunk iskolában, de tervbe van véve, hogy tavasszal megyünk. Most tanultunk biciklizni, és hihetetlen hamar rájött, hogy csak olyan tempóban szaladhat, ahogy én tekerek, és rám kell figyelnie, amikor mondom merre megyünk, vagy ha meg kell állni.

Bármilyen kutyához oda merem engedni, mert nagyon problémamegoldó, és veszi a lapot, ha valamelyik kutya nem akar vele játszani, kerüli a konfliktusokat. A kiskutyákkal is nagyon ügyesen eljátszik, vigyáz rájuk, hogy nehogy fájdalmat okozzon nekik a súlya miatt. Ha úgy látja nem tud már megállni előttük futás közben, átugorja őket:)

Imádja a gyerekeket. Mindig hagyja magát megdögönyözni. A gyerekek még őszinték. Viszont nem minden felnőttnek hagyja, hogy megsimogassa. Van akinek a keze alól kibújik, és ott hagyja, van akinek meg úgy örül, mintha ezer éve nem látta volna, és fülig összenyalja.

Imádom, hogy egyénisége van. Nagyon „beszédes” kutya, mindig kifejezi, ha valami bántja, vagy tetszik, illetve nem tetszik neki.

Összességében, azt hiszem a világ legjobb kutyáját kaptuk meg, és nagyon örülök, hogy az életünk része lett:)

Szavazok rá!

6 hozzászólás

 1. Bakos Betti szerint:

  Köszönöm szépen mindenkinek aki az én “kis” szőrgombócomra szavazott! 🙂

 2. Etelka Pecze szerint:

  Csibészre szavazok nagyon ügyes.

 3. Lampek Patrik szerint:

  Csibészre szavazok mert ügyes kutya.

 4. Lampek Patrícia szerint:

  Imádom a husky kutyusokat Csibészre szavazok.

 5. Csajági Andrea szerint:

  Nagyon szép és ügyes kutyus csibész én rá szavazok!!!

 6. Lampek József szerint:

  Szerintem Csibész a legszebb és legokosabb kutyus!! Ezért ő rá szavazok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük