«

»

Nem árt egy kis korrepetálás

Gazdi korrepetáló? Jól hangzik!

Ki ne járt volna iskoláskorában korrepetálásra? Valaki a matematikához értett kevésbé, másnak a történelem megjegyzése okozott nehézségeket vagy akár az idegen nyelv elsajátítása! A „repeta” valami több, az átlaghoz vagy a megszokotthoz képest, akár ételből, akár tanóraszámból. A repeta korrekciós célja, a korrepetálás. Azaz a megtanultak korrigálása, mélyebb elsajátítása. Nos, nekünk, gazdiknak is kell néha egy kis korrepetálás! Miért? Mert míg négylábú kedvencünk kifogyhatatlan az ötletekből, addig a kutyatartók energiája és kreativitása olykor véges!

A legnagyobb baj, hogy nem értékeljük át a mindennapjainkat! Könnyen beleesünk a megfeszített munkatempójú mókuskerékbe, vagy akár a családtagjaink állandó kiszolgálásába, nem vesszük észre, hogy nem marad időnk magunkra, sem az állatokra, akik képesek még minket megnevettetni, kiszakítani a szürke hétköznapokból.

„Nincs rá időm”- hallani sokszor ezt a választ, kutya sétáltatáskor! „Arra van időm, amire szánok”- íme, az előbbi válasz contra verziója! Hogy melyiket valljuk mi magunk, csak rajtunk múlik! Elárulok azonban egy titkot! Nem fontos melyiket választjuk, a két reakció jól megfér egymás mellett! Azaz, ha nincs sok időm, akkor azt a keveset kell minőségivé tenni! Ez mit jelent? Ha van 15-20 percem kedvencemre, ami általában csak arra volt elég, hogy menjünk egy kört a ház körül, és végezze el a kutya kis- nagydolgait, akkor legközelebb ebben a 15-20 percben jobban odafigyelek hű társamra, és ezt a pár perces együttlétet tartalmasabbá, hasznosabbá teszem! Hogy, hogyan? Ebben tud akár a kutyafuttában.hu gazdi korrepetálója segíteni! Miért? Remélhetőleg ez a kérdés nem sokakban merül fel, ám ha mégis, pofon egyszerű rá a válasz! Azért, hogy se a kutya, se én, mint gazdi ne unjam meg az együtt eltöltött időt, hogy kedvencemet én is boldoggá tegyem, ne csak ő engem! Miért van az, hogy eleinte, amikor még csak pár napja, hete, hónapja van nálunk a család új tagja, élvezet vele együtt tevékenykedni, sokkal több az együtt töltött idő? Majd az évek során, már mérlegeljük, hogy télen hideg is van, meg csapadékos is az idő, sőt még arra is képesek vagyunk, hogy elhitessük magunkkal, ha nekünk nincs kedvünk a fagyban sétálgatni, akkor kutyánknak sincs, szóval könnyedén meg tudjuk kurtítani a kutyasétáltatásra szánt perceket! Nos, ezt mind, csak és kizárólag az okozza, hogy könnyebb beleragadni a szürke hétköznapokba, mint kimozdulni abból! Pedig érdekes módon, a változtatással nem csak eb társunknak okozunk örömet, hanem saját magunknak is! Gyerekkorunkban természetes volt az, hogy, ha valamit nem értettünk meg a suliban, akkor külön tanárhoz jártunk, felnőtt fejjel bár okosabbnak kellene lennünk, és jobban átlátni azt, hogy olykor- olykor nem tudunk mi magunk megoldani bizonyos problémákat, és akkor, mi a teendő? Segítséget kérni! Ha például ráununk arra, hogy míg a ház körül kerülünk egyet kutyánkkal, ő pedig ide-oda rángat minket, és megugatja a többi embert vagy kutyát, ideje Csipkerózsika álmunkból felébredni, és segítséget kérni, azaz korrepetitort hívni a kutyához és saját magunkhoz is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>