«

»

Hogy miért ne vegyél karácsonyra kutyát?

Egy kutya nem mutat jól a karácsonyfa alatt!

–         Ha ajándékba szánod, nem tudhatod, hogy az illető milyen körülményeket tudna biztosítani a kutyusnak. Mennyivel kelne korábban, munka előtt, hogy megfuttassa, le tud-e mondani a hosszú nyaralásokról, vagy egyáltalán tud-e maga helyett valakit, aki néha vigyáz a háziállatra stb. Gyakran az ajándékozó olyan fajtát, típust választ, ami neki tetszene, de ez nem biztos, hogy az új gazdinak is megfelelő lesz.

–          Valószínűleg karácsonykor rokonokhoz, barátokhoz látogattok, szilveszterkor pedig bulizni vágytok, nos, a kutya valószínűleg egyik helyen sem szívesen látott vendég, egy csöppséget viszont nem lehet egyedül hagyni az első napokban, főleg nem akkor, ha az utcán petárdát dobnak, dudálnak, hangoskodnak stb.

–          A kutyanevelés felelősségteljesebb dolog annál, hogy ajándékká váljon!

–          Meglepetés lehet egy szép ruha, egy hasznos tárgy, de egy négylábú, érző élőlény sohasem!

–          Egy kutya nem visszaváltható, nem lehet kisebbre cserélni, vagy mást kérni helyette!

–          Egy ebre nem adnak félév garanciát, ha megkapod, minimum 10 évig neked kell felelned érte, akkor is, ha nem olyan, amilyenre vágytál!

–          Egy kutya több, mint ajándék, az életed legszebb csücske is lehet, de sajnos a legrosszabb is, minden rajtad múlik, a gazdin és nem az ajándékozón!

–          Egy tapasztalt kutyapszichológus minden kutyanevelési kérdésben tud segíteni, ne sajnáld a pénzt vagy az energiát arra, hogy felkeress egyet a környéken!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>