«

»

Megérzések

Egy kutya a megérzéseire hallgat!

Érdekes faj az ember, hitetlen fajta az emberiség. Nem hiszünk az ufók létezésében, bár évek óta mesélnek más élőlényekről, akik a Földön kívül élnek. Nem hiszünk az agykontrollban, a természetfeletti erőkben, sok vallásban, akár Isten létezésében. Miért? Miért nem hiszünk ezekben? Mindegyiknél egy a válasz: az ember azt hiszi el, amit lát! Amíg nem lát más bolygóról érkező űrlényeket, nem ismeri el létezésüket, amíg nem tapasztalja a természetfeletti erők jótékony hatását, nem gyakorolja azt, amíg nincs olyan dolog, amibe bele tud kapaszkodni, nem érdekli. Azt hisszük el, amit látunk!

No éppen ezért sokkal különb faj nálunk, embereknél,  a kutya. Lehet megkövezel ezért, de előtte inkább gondoljuk át együtt, miért vallom ezt. Mindkét fajnak 53 féle, fajta érzékelési pontja van. Ebből az 53-ból, mi emberek, a látást állítjuk a képzeletbeli rangsor első helyére. Mi a helyzet a vakokkal? Ők ezt a tapintással, érzékeléssel helyettesítik. És mennyivel többet „ lát” így másokból is az, aki elvesztette szeme világát?! Milyen szép szóösszetétel: szeme világa! Igen valójában mi halandók mindent szemmel mérünk, még a jóságot, a gonoszságot, az emberi értékeket is. Korábban (a Feszültségek című cikkben) már kitértem rá, hogy elektromos árammal van töltve testünk. Ezt akkor is tapasztalhatjuk, ha megrázzuk saját magunkat, ha levesszük a műszálas a pulóvert, vagy ha akár mással érintkezve, a két test között keletkezik áram. Nos ezek az elektromos áramok, maguk az energiák. Ezek sokkal többet elárulnak a másik emberről és saját magunkról is, mint bármi más. Lehetünk nagyon csinosak és mosolyoghatunk is hozzá, ha belülről azt érezzük romokban heverünk idegileg.

Volt már veled olyan, hogy nagy erőt kellett venned magadon, hogy a barátaid, ismerőseid ne lássák rajtad, hogy rossz napod van, vagy akár azt, hogy korábban sírtál? Valószínűleg igen, ilyen ugyanis mindenkivel előfordul. Ez esetben szerinted melyik a jobb? Ha elhiszem neked, hogy csinos vagy és mosolyogsz, tehát semmi bajod, vagy ha az érzéseimre hagyatkozva meg kérdezem Tőled, hogy mi történt? Segíthetek-e valamiben? Elhiggyük azt, amit kifelé közvetít valaki, vagy belátjuk a látszat sokszor csal.

A kutyák első sorban a megérzéseikre hagyatkoznak. Nem azt hiszik el amit látnak, hanem azt, amit éreznek.  Azaz hiába örülsz meg neki nagyon, ő érezni fogja benned azokat a feszültségeket, fájdalmakat, veszekedéseket, amelyeket aznap elszenvedtél. Legutóbb egy hipermarket előtt várakozva megláttam egy igen duci tizenéves leányzót. Rögtön arra gondoltam, hogy azokat a  cukrokat, csokikat, amelyeket toll ki a kocsiban, vissza kellene raknia, hiszen így is nagyon kövér már. Elfogott a rosszindulat, gonosz voltam vele, ítélkeztem első látásra. Mit tett mellettem a kutyám. Kivetítette az én érzéseimet, bár nem látta a gondolataimat, viszont érezte a rosszindulatot bennem és, hogy megvettem a kövér lányt, tehát, morgott a kisétálóra.

Az állatok nem látás alapján döntenek. A kutyám nem azért morgott a túlsúlyos lányra, mert szerinte is fogyókúráznia kellene annak a tizenévesnek, hanem azért mert megérezte a gazdája energiáit, érzéseit. Mi magunk is olyan sokszor érezzük más energiáit, csak mi, emberek, túl sok dologra figyelünk oda emellett. Minket jobban érdekel, hogy milyen felírat van valakinek a felsőjén, mint az, hogy valójában miért az van rajta, ami! A kutyák éppen ezért sokkal különbek. Bár szaglásznak, fülelnek is sokszor, de azt hiszik el, amit éreznek, mert az soha, de soha nem csapja be őket. Mi halandók úgy tűnik nemcsak hitetlenek, de buták is vagyunk, hogy olyan dolgokat nyomunk el magunkban, amelyek kihasználásával bármire képesek lehetnénk. Tanulj kutyádtól, hiszen a kutyatartás nem csak arról szól, hogy te oktatod kedvenced, hanem arról is, hogy lessük el azokat a jó dolgokat mástól- akár kutyánktól- amelyek előbbre visznek minket abban, hogy jobb emberek legyünk, és ezáltal még jobb gazdik!


2 comments

 1. Putnik-Mayer Yvette

  A kutyák a jelenben élnek, így minden előfordulhat, az is, hogy a kutya egyik pillanatról a másikra megváltozik, pont ez a lényege annak, amit képviselek! Köszönöm Alíz a levelet, hálás vagyok érte! Még annyi, hogy két dolog okozhatja a kutya bepisilését pszichésen, a túlzott öröm, amikor becsurog, és a félelem! Valószínűleg a boxer utóbbit érezhette, valószínűleg egy olyan lány, aki képes becsapni egy olyan embert, aki szereti őt, és vele akarja leélni az életét, az egy kutyát is tud becsapni, bántani, vagy éppen egyáltalán nem foglalkozni vele. Hiszem, hogy nincsenek véletlenek, mindenki jobban járt, hogy ez a lány lány eltűnt, bár nagy árat, tanulópénzt kellett a érte fizetni!

 2. Aliz

  Kedves Yvette,

  régi kutyás vagyok már, falkám tökéletesen működik és hiszek az állatok megérzésében.
  Az öcsém egy kistestű kutyussal élt együtt, mikor megismerkedett élete párjával.Hamarosan egybe is költöztek.
  A lány kapott tőle egy boxer kölyköt.
  Kapcsolatuk /mármint az öcsémé és a lányé/ kívülről-mind a barátok, mind a család szemével-felhőtlennek bizonyult. Az öcsém is úgy gondolta, hogy megtalálta élete párját. Boldog volt, naponta kapta az sms-eket,a lánytól, hogy mennyire szereti…..
  A boxerrel viszont mindíg problémák voltak, amit én kutyás szemmel próbáltam orvosolni.
  Tanácsokat adtam a következetességről, a rendszerességről, a jutalmazásról, a mozgásigényről….., de a kutyussal még mindíg a következőproblémák álltak fenn:
  bepisil , bekakil, úgy pisil be hogy ránéz a lányra és végigcsurgatja a kanapét….
  A végén már ott tartottam, hogy biztos v.mi vizelet visszatartási gondjai vannak, másik lehetőségként pedig azt gondoltam, hogy a boxer nem érti, mit is akarnak tőle, nem tudja, hogy helytelen amit tesz….
  (ezt a lányt én akkor így láttam:nagyon csendes, visszahúzódó, önbizalomhiányos, szerény, biztos nem lesz jó falkavezérnek, nem tudja a monoton viselkedésével a kutyát irányítani és a kutya sem érti mit akar tőle.)
  Történt nemrég, hogy az öcsém dolgozott, mikor a lány megjelent apjával, visszaadta a lakáskulcsot és közölte, hogy ennyi volt.
  Meglépett a testvérem pénzével, amit azelőtt pár nappal adott neki, hogy közösen lakást vesznek.
  A család sem és a barátok sem értik mi történt, azóta is találgatjuk, a testvéremmel szóba sem áll…
  De levelemnek nem is ez a lényege, hanem a következő:
  Érezhette e a kis boxos, hogy ezzel a lánnyal v.mi nincs rendben, mert attól a naptól, hogy elment ez a lány már nem pisil be?????????

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>