Csavargó csirkefogók!

Kezdőlap » Fórumok » Csevegő » Csavargó csirkefogók!

Ennek a témának 1 hozzászóló-ja van, 1 válasz-t tartalmaz és utoljára  Putnik-Mayer Yvette frissítette 7 év ezelőtt.

Megjelenítve 2 bejegyzés (összesen 2)
Szerző Bejegyzés
Szerző Bejegyzés
2012. március 26. hétfő - 17:38 #1528

Adonyi Attila

Van egy csavargó kutyám,Foltos.
Úgy találtam kölyökként! Befogadtam,és két nap mulva az anyja is beköltözött hozzá,az udvar hátsó részében kialakított kis fészkébe.Nagyon meglepett,hogy hogy került oda!
Foltos ekkor,még szopott,és igazából két kutya is elfért,ezért maradt az anyja is. Ő lett Szmöre a rókakutya!
Szmöre elejében mindig támadott,de aztán kezesbárány lett,megszerettem öket,sokat játszottunk,sokat játszunk!
Szmöre mostmár megint csavargó üzemmódba kapcsolt,és erre foltos is vevő!
Nem haragszom rájuk,de mostmár nem vicces,hogy a rókakutya minden csavargás alkalmával hoz haza egy tyúkot!
Próbáltam már ezt is-azt is!
De most már villany pásztort huztam ki,hogy ne ássák ki magukat a csirkefogók!
A villany pásztor egy elektromos szerkezet,gyakorlatilag egy vezeték kifeszítve a kerítésen belül,és amikor a kutyák hozzáérnek akkor olyan mintha egy jó nagyot belecsípnének!
Kipróbáltam,hogy milyen lehet,de nem kaptam röhögőgörcsöt amikor funkcionált!
De a kutyák se! Viszont mindig tudom,ha menni akarnak,mert hangos nemtetszésüket felyezik ki a láthatatlan pásztor munkába lépésekor!
Sajnálom ,viszont nem akarom megkötni őket!
Ti mit javasoltok,mit tegyek a kutyákkal???
Attila

2012. március 27. kedd - 06:38 #1532

Putnik-Mayer Yvette

Kedves Attila,
ez egyszerre két súlyos probléma is: a kutyákat erőszakkal kell bent tartani, mert elszöknek, a tyúkok pedig az ajándékok, Neked! Kezdjük egy finom falattal megtanítani nekik, hogy mit jelent az, hogy “Nem”! Tegyük olyan közel hozzájuk, mondjuk a virslit, hogy elérhető legyen a kutyák számára, amikor viszont szó és engedély nélkül harapnának rá, a falat és közéjük lépünk. Két kutyával lehet nehezebb megcsinálni, ha van rá mód, külön-külön gyakoroljuk! Szóval amikor oda kell lépnünk, vagy látjuk a kutya trükköket talál ki a falat érdekében, mindig határozottan szóljunk rá, “nem” A feladat addig tart, amíg a kutya fel nem adja, azaz amikor már nem érdekli a kaja! Akkor megkaphatja! Ezt legalább egy hétig gyakoroljuk. Majd szerezzünk a szomszédból csirkét, fogjuk meg, és szaglásztassuk meg a kutyával, ne ínycselkedve, nyugodt, lassú mozdulatokkal tegyük a tyúkot az orra elé, szagolni szabad, ha kapna, rögtön folytatjuk a “nem-et” Azt fogjuk észre venni, hogy a fejét is másfelé tartja, nehogy rosszat csináljon! Ki fog térni a tekintete is a csirke elől! Tegyük a kutyát pórázra, majd a csirkét engedjük el, hogy mozgásával is magára hívja a kutya figyelmét! Ha a kutya utána sietne, visszahúzzuk a pórázt, jön a “nem” és egy jutalomfalat abban az esetben, ha végre leveszi tekintetét a csirkéről és bele néz a mi szemünkbe! Első alkalommal ez hosszú percekig tart majd. Ha biztosak vagyunk kutyánkban, hogy a “nem” hatására, kikerüli a csirkét, engedjük el! Mindig jutalmazzuk meg, ha első szóra visszajön hozzánk!
Szökés! Kint úgy tűnik érdekesebb, mint bent! Ez olyan mintha bezárnának minket a házunk egy szobájába hetekre, hónapokra, évekre és csak a zajokból szeretnénk megtudni, mi történik oda kint! Meddig bírnánk? Ha volna mód, kiszöknénk? A kutyát sétáltassuk többet, főleg reggel, hogy már a nap elején begyűjtse az infókat a többi ebtől, nem ártana az étkeztetést is a délelőtti órákra időzíteni, hogy egy kellemes séta után megreggelizzen a kutya, majd a fáradságtól elaludjon és türelmesen várjon haza! Ha ismét otthon vagyunk többet foglalkozzunk kedvencünkkel, azaz a test mozgás mellett, figyeljünk a mentális lefárasztására is, tanítsunk meg neki trükköket, hasznos dolgokat! Sok sikert a csirkefogókkal!

Megjelenítve 2 bejegyzés (összesen 2)
Válasz erre: Csavargó csirkefogók!
Információid:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>