agresszivitás főleg emberekkel szemben

Kezdőlap » Fórumok » Kérdezz / Felelek » agresszivitás főleg emberekkel szemben

Ennek a témának 1 hozzászóló-ja van, 0 válasz-t tartalmaz és utoljára  Varga Judit frissítette 3 év ezelőtt.

1 bejegyzés megtekintése
Szerző Bejegyzés
Szerző Bejegyzés
2016. május 23. hétfő - 06:12 #3822

Varga Judit

Sziasztok!

Van egy 3 éves magyar agár kutyusunk, akivel kezdettől fogva elég sok problémánk akadt. Első kutya a családban, tehát nekünk is bele kellett rázódni a nevelési dolgokba. 3 hónapos kora óta él velünk a városban, és mindig nagyon félt a zajoktól, a forgalomtól. Sokáig kellett szinte vonszolni a sétára, és közben reszketett a félelemtől. A futtatón viszont olyan jól érezte magát, hogy nem lehetett visszahívni, ezért nem viszi a gazdi (a fiam) a futattóra, hiába tudjuk, hogy szüksége lenne a játékra a többi kutyával, és a szaladgálásra. Ott soha nem volt agresszív!
Hordjuk kutyiskolába, de ott is probléma a mai napig is a behívás.
Vagy van kedve visszajönni, vagy nem. A legnagyobb probléma, hogy teljesen váratlanul odakap emberekhez, akár gyerekekhez is. Kénytelenek vagyunk szájkosárral sétáltatni (amit nagyon utál), mert megbízhatatlan. Voltunk vele agártalálkozón is, ahol irigyeltük a többi gazdit, mert az ő kutyáik nyugodtak, a gyerekek is bátran szaladgálhatnak, kiabálhatnak körülöttük, nem reagálnak rá, mint a mienk. Sajnos eddig a kutyaiskolában sem sikerült ezt a problémát megoldani az egyéni foglalkozások ellenére sem. Sokat javult a behívás terén, de még előfordul, hogy nem akar engedelmeskedni.
Az agresszívitás miatt elvittük állatorvoshoz is, hátha szervi probléma okozza, de ott mindent rendben találtak. A szülőket ismerjük, azoknál nem volt ilyen jellegű gond.
Voltunk vele agárversenyen, ahol a legjobbak között teljesített, de a várakozásnál nem engedhettük sem emberek, sem a többi kutya közelébe, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor ugrana neki valakinek.
Van erre valamilyen megoldás? Minden ötletért nagyon hálásak lennénk.
Üdv.
Judit

1 bejegyzés megtekintése
Válasz erre: agresszivitás főleg emberekkel szemben
Információid:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>