«

»

Létezik olyan kölyökkutya…

Létezik, csak akarni kell!
 1. Létezik türelmes kölyökkutya, csak türelmes gazda kell hozzá, aki a hisztiket is képes higgadtan lefegyelmezni, nem pedig őrjöngve kiabálni a kutyával.
 2. Létezik szobatiszta 10 hetes eb, csak az első időszakban éberen kell aludnia a gazdának, hogy, hallja, ha mászkál a kicsi, azon nyomban felvegye és irány a fű.
 3. Létezik olyan kutya, aki kis korától kezdve a gazda mellett, nem pedig, előtte, sétál, csak a falkavezérnek a kezdetektől ezt kell kérnie, és nem maga elé engednie a csöppséget.
 4. Létezik okos kölyökkutya, minden nap kijátsszák a gazdi által előírt szabályokat, ha hagyjuk, később is eleven lesz az új barátunk!

  5.     Létezik hisztis kutya, aki vakkantásaival, vonyításaival hívja fel a gazdi figyelmét. Ha sikerül neki, azaz ki tudja ezekkel a „hangos” eszközökkel vívni, hogy minden tekintetet rászegeződjön, ez lesz a kedvenc fegyvere!

  6.     Létezik olyan kölyökkutya, aki nem azért vonyít az új gazdihoz kerüléskor, mert siratja a régi családot! Ez az emberekben egy tévhit, amit saját gondolatukból kreálnak. Valójában ezzel a kicsi csak jelez, hogy hol van, hogy egyedül érzi magát, és hívja magához a szülőt, akár az új gazdáját. Az állatvilágban ez megszokott. Hangjelzésekkel üzennek, hogy hol találhatóak.

  7.       Létezik olyan kölyökkutya, aki nem akar a lakásban mindent szétrágni. Természetesen nő a foguk, viszket az ínyük. Kell nekik valami, amit rágcsálhat, viszont, ha a saját holmijainkból választjuk ki számára a rágható játékokat, ne csodálkozzunk, hogy mindent el kezd a lakásban szétszedni. Kicsi korban nem tudnak különbséget tenni, hogy mit raktak elé, és mi az, amit nem szabad bántani.

  8.       Létezik szófogadó kölyökkutya, ha a gazdi következetes!

  9.       Létezik olyan kölyökkutya, aki az embereket, nem pedig kutyatársait utánozza, tanulás közben!

  10.   Létezik olyan gazdi, aki okosan neveli a kölyökkutyákat!


2 comments

 1. kingus

  szia ki ez a kutya?

 2. Tibor & Dani

  Hiszünk benne,akarjuk, tanítjuk és képezzük.
  Ha magunk nem tudjuk megoldani,segítség, vigyük szakemberhez,kutyaiskolába.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>