«

»

Emberfüggőség

Az nem baj, ha szeret minket a kutya, csak legyen más barátja is!

Aki náluk alacsonyabb, az mind gyengébb, gondolják ők. A kutyák többsége nem ér fel az ember válláig, így igen gyorsan kiala- kul a magasban hurcolt ölebekben a téves hierarchia, azaz úgy gondolják, ők a legnagyobb és legerősebb kutyák a világon. Ugye mondanom se kell, hogy ná- lunk a cica sem azért tabu a kutyáim számára, mert éjjel-nappal a karomban hordozom. A gazdi nélkül az ilyen táskakutya pici és védtelen, ezért mindent megtesz, hogy testőre csak és kizárólag az övé marad- jon. Senki ne érjen és ne szóljon hozzá, kapcsolatu- kon senki és semmi ne változtasson. Az irigy, mint a kutya mondás, nem véletlenül terjedt el. A féltékeny- ség a kutyában is kódolt ösztön, de természetesen csak ha teret ad ennek a gazdi. A kutya emberfüg- gősége komoly veszélyt hordoz. Például a kutya pá- nikszerűen hisztizik, ha gazdája magára hagyja, sőt olyan gyelemfelkeltő tevékenységekbe kezd, mint a vonyítás, ugatás, kaparás, akár szétrombol mindent a lakásban, ha imádott kétlábú társa magára hagyja. Az emberfüggő kutya nem élvezi sem más ebek, sem más emberek társaságát, sőt gazdájához sem enged közel mást.  

Ha kíváncsi vagy a részletekre, hogyan viselkedik az emberfüggő kutya, és hogyan lehet erről úgy leszoktatni, hogy továbbra is a gazdi legyen a főnök, olvass bele a Gazdiképzőbe. Megrendelheted a honlapon.


2 comments

  1. Putnik-Mayer Yvette

    Akkor, amikor az apukád volt neki a fontos, akkor mégis nyitott feléd is? Szóval a Te kutyádra ez nem illik, miért veszed fel mégis? Nem kell amúgy biztatni egy kutyát, hogy morogjon meg mást, nem attól morognak…viszont jelezni kell neki, hogy ezt a gazdája nem tűri el. Igen sok összetevőből áll, ha egy kutya gazdifüggő, te csak egyet kiemeltél. Ha a te kutyusod sír, amikor elmész, az csak egy, oké, nem szeret egyedül, hisz társasági lény, az, hogy a közeledbe lévőket morogja, nos, azért, ez nem normális, de ha neked jó, hagyjad neki. Sajnálom, hogy nem tetszett a cikk, annak viszont örülök, hogy hatott rád!

  2. Bia

    Azért szerintem ennyire nem kellene erősen fogalmazni, és mindennek lehordani az embert. Elég sok vádat és bíráskodást olvastam, de a konkrét megoldás a szidalmak közt valahol elveszett. “Az emberfüggő kutyán egy ember segíthet a gazdája. Ha változtat önön, önzőségén, és belátja ez az állapot sem neki, se a kutyának nem jó” Köszönöm szépen, akkor ha elmondok 10 miatyánkot a tempomban és kevesebb csokit vásárolok magamnak, esetleg nem tolakszok a mozgólépcsőn, akkor megoldódik a probléma? Nem kellene általánosítani és vádaskodni, nem mindenkinél önszántából alakul ez ki. Az én kutyám természetéből adódóan ilyen, eleinte nem is hozzám ragaszkodott hanem édesapámhoz, aztán mikor minimálisan többet foglalkoztam vele pillanatok alatt átpártolt, bármilyen nyomás nélkül amivel”függővé szerettem volna tenni”, és soha nemvolt bíztatva, hogy morogja meg a közelemben lévőket, és egy pillanatig se élvezte senki hogy amikor kilépek az ajtón akkor negyed órán át a sírásától zeng a környék. Túl sokat nem segítettél a cikkeddel, se okosabb nem lettem az elolvasásától, és senki számára nem hasznos, csak egy kisebb felháborodással lettem gazdagabb tőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>