«

»

Kell még egy kutya?!

Két kutyával dupla annyi probléma lehet!

Aki egyszer megtapasztalja milyen egy kutya barátsága, és feltétlen szeretete, elgondolkodik rajta, hogy megduplázza-e az élvezeteket. Olyan is akad, aki pont azt tapasztalja meg, milyen, ha kutyája, egy átok fajzat, aki imád ásni, főleg virágokat a kertben, és elszökdösni. Érdekes módon, nemcsak az szeretne két kutyust a háznál, aki eggyel is elbír, hanem azok is, akik eggyel sem.

Létezik egy tévhit, miszerint kártevő és bosszúságot okozó kutyánk akkor hagyna fel rossz szokásaival, ha valami, vagy valaki lefoglalná. Ilyenkor nem az sok gazdi első gondolata, hogy ő majd többet törődik kedvencével, hanem az, hogy új társat kerít az ebnek. Mondjuk egy kölyökkutyát, aki játszani hívja majd a folyton csatangoló, vagy éppen kertészkedő négylábút, és ezzel leveszi majd a gondokat a gazdi válláról. Az aki, ezt nem gondolja át, felelősségteljesen, megduplázza korábbi gondjait. Egy kutya helyett ugyanis kettő fog rosszalkodni! Az ebek, és főleg a kölykök úgy tanulnak, hogy utánozzák a másikat. Ha egy idősebb kutyával rakják össze, akkor a nagy szokásait veszi át. Ha az első kutyánk például éjjel-nappal csahol, még a fűszál mozgására is hangos ugatásba kezd, a kicsi is gyorsan megtanulja ezt. Éles kis hangjával társa lesz négylábú barátjának abban, hogy se a gazdi, se a szomszédok ne tudjanak nyugovóra térni. Ha az első kutyánk nem tud otthon maradni és kiszökik az udvarból, biztos, hogy az új lakó miatt sem marad a helyén. A szokásos megoldásokkal élve, ugyanúgy a kert helyett az utcára bandukol, abban pedig biztos lehet mindenki, hogy, ahol a nagy kifér, ott a kicsi is. Azaz egy szökős kutya helyett, kettő lesz az utcán. Nemcsak a jó dolgokat, a rosszakat is könnyű eltanulni! A problémákra plusz egy kutya, nem megoldás! Persze biztos játszanak majd sokat, és megkedvelik egymást, de mivel az első kutya nem lett leszoktatva kártékony hobbijairól, a kicsi is megtanulja!

Az vállaljon két kutyát, aki azt érzi, hogy dupla annyi energiája és ideje van, mint korábban. Aki egyszerre minimum kétfelé tud figyelni és legfőképpen az, aki képes megnevelni saját kutyáját. Ha ugyanis jó társunk akadt négylábú barátunkban, biztosak lehetünk benne, hogy örülni fog, ha bővül a csapat. Arra azért figyelnie kell a gazdinak, hogy a féltékenység kutyáknál is nagyúr! Amit a kicsi kap, azt a nagynak is meg kell adni, még akkor is, ha az csak egy röpke, kedves pillantás!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>