«

»

Vajon tényleg képesek metrózni a kutyák?

Metrózó kutyák? Igen!

„… a moszkvai kóbor kutyák tudatosan használják a metróvonalakat, hogy a külvárosokból a jobb kukázási lehetőséget biztosító belvárosba jussanak.” Ha nem látom, nem hiszem el! Igen, míly emberi tulajdonság. Én, aki szerint, szinte bármire képes a kutya, kétségbe vonom, hogy a kutyák tudatosan metróznának egyik helyről a másikra! Amikor azt olvastam, hogy „…emberi napirendet alakítottak ki maguknak az állatok: minden reggel bemetróznak a központba “dolgozni”, este pedig haza.”azt hittem, ez egy újabb vicces cikk lesz, ami csupán egy újságíró agyszüleménye. Azt mondják minden viccnek a fele igaz! Így gondoltam a lap szerkesztője összetalálkozhatott egyszer egy kutyával a metrón, és hozzákreált egy szórakoztató, kitalált történetet! Ezt a hitemet erősítették meg ezek a sorok is:” …a metrózó ebek pontosan tudják, mikor hova akarnak eljutni. Miután meghatározott időben meghatározott állomásokon helyeztek el ételt a kutyák számára, az ebek hamar megtanulták, hogy melyik megállóhoz mikor érdemes ellátogatni, és a megfelelő időpontokban szálltak le a vonatokról az adott helyeken. Ha esetleg elbámészkodtak vagy elaludtak, és elvétették az állomást, akkor azt tették, amit bármelyikünk tett volna a helyükben: leszálltak a következőnél, megvárták az ellenkező irányba tartó szerelvényt, és visszautaztak egy megállót.” Hol, jöttem rá, hogy ez nem egy átverés?

Nos, amikor megnéztem a videót. A felvételen nem egy, hanem több kutya is látható!

Ennyi véletlen nincs! Tényleg nagyon otthonosan mozognak a metróban, nem jönnek zavarba a hangtól, a mozgó járműtől, a sok embertől, a kíváncsi tekintetektől, csak teszik a dolgukat! Utaznak, úgy ahogy azt korábban is látták! Úgy, ahogy az emberektől tanulták! Hallottam egy olyan kutyáról, és nem a filmbéli Lassie-ről van szó, aki minden hétköznap, pontosan a kicsengetésre odament a gazdájáért a suli elé. Minden hétköznap, percre pontosan ott volt a gyermekért! Nem azért, mert ez volt az utasítás, hanem, mert ez volt a kutya számára a legtermészetesebb dolog a világon! Órájuk nekik is van, csak nem a csuklójukon hordják, hanem arra a pontos időre hagyatkoznak, ami reggelente minket is kidob az ágyból, azaz a biológiai óra náluk is jól ketyeg! Kíváncsi lennék, neked, kedves Olvasó, van –e ilyen történeted a kutyádról, amikor olyat tett, amire soha nem gondoltál, hogy képes lehet!

Várom az izgalmas vagy akár szórakoztató történeteket!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>