«

»

Társ nélkül nem élet az élet /ember kontra kutya/

Már csak főzni kellene megtanítani!

Mi is a legnagyobb különbség ember és kutya között? Míg mi kétlábúak rettentően szeretjük saját magunkat, és önző módon mindenkit magunk alárendelünk, legyen szó a szüleinkről, a szerelmünkről, feleségünkről, a legjobb barátokról, addig a kutya, bármit odaadna a gazda szeretetéért. Mi emberek, valahogy, velünk született módon, egoisták vagyunk. Ha mi lelkesedünk a fociért, vagy a haveri bandázásokért, vagy egy tanfolyamért, akkor képesek vagyunk fel- és akár beáldozni érte a családi békét is. Odaadnánk saját életünket a testvérünkért? Háttérbe szorítanánk a megismételhetetlen Real Madrid-Barcelona meccset egy családi hétvégéért? Elmennék egy bálba az asszonnyal, ha pont akkor életünk koncertje van a fővárosban? Valószínűleg az olvasók egyik fele rögtön rávágja, hogy „nem”, a másik pedig tétovázik! Aki pedig azt mondja, lemondana élete utazásáról, vagy eseményéről, vagy akár saját életéről a család, a szerelem kedvéért, hazudik. Egyetlen kivétel van, ha gyerek is van a családban, ők mindig első helyen állnak mindenki szívében. Nézzük a kutyákat, persze ők nem focirajongók, se nem banda őrültek, nekik egyetlen ember fontos a világon, ez pedig a gazdája! A hűséges négylábú társ mindig aláhelyezi magát a gazdának, mindig vele tart, bárhova megy is a falkavezér, mindent megcsinál, bármit is kérnek tőle.

Azt hiszem eddig 1-0 a kutya javára, akinél mi vagyunk az elsők a rangsorban, nem pedig önmaga.

A kutya egyik előnye, a nagy hátránya is egyben, nem tud beszélni, legalábbis verbálisan nem, így sose felesel vissza, azaz valójában mindig egyetért velünk, bármit elmondhatunk neki, nem csacsogja ki titkainkat, mindenben meghallgat minket. A felsoroltak ellenére azért nem mondanám, hogy most kettő-nulla a kutya javára, az eb ugyanis megértésével, csendes hallgatásával, bár képes megnyugtatni minket, jó tanácsokat nem tud adni. Míg egy emberi társ, aki igazán társ, mindenben kiegészít minket, mindig számíthatunk rá, meghallgat és a segítségünkre is siet. Legyen akkor egál, egy-egy pont mindkét társnak, bár az előző tulajdonság miatt, 2-1 a kutyák javára.

Egy társra mindig lehet számítani!

Eb társunk mindig kapható egy sétára, ha csak ahhoz van kedvünk, hogy elvonuljunk az emberektől, hogy a gondolatainkat helyre tegyük, kiszellőztessük a fejünket! Ám szerelmünk is biztos hajlandó egy jó sétára, sőt ő be is tud ülni velünk egy kávézóba, egy moziba, el tud jönni egy táncos ok. Kimondhatjuk, a kétlábúakat mivel több helyre beengedik, mint a négylábúakat, ez a pont az emberekké. 2-2.

Egy kutya soha, de soha nem csal meg minket, persze most nem szexuálisan, hanem lelkileg kell érteni. Ha ne talán később érünk haza a megszokottnál, ha a barátokat választjuk a hétvégén, nem pedig őt, ha ott hagyjuk a bolt előtt, ha kevesebbet foglalkozunk vele, akkor sem keres magának új gazdát, egy kutya feltétel nélkül szeret, és mindig hűséges lesz hozzánk. Mi a helyzet az emberekkel, igen, sajnos, én is több olyan történetet hallottam, ahol a férj vagy a feleség más felé kacsingatott, sőt a válások száma Magyarországon magasabb, mint a házasságoké. Sok kapcsolat pont azért szakad meg, mert hűtlenek egymáshoz a párok. Azt hiszem, ezek tudatában a pontot a kutyáknak kell adnom, 3-2!

Részletezzük a társ szót. Társ az életben, a problémákban, az örömben, a bánatban, a családi kasszában stb. Vannak olyan társ feladatok, amelyeket a kutya nem képes elvégezni. Vegyünk egy példát, ha a szerelmespár egyik tagja munka nélkül marad, megszűnik a jövedelme, miben tud segíteni ekkor neki a házi kedvenc, és miben tud a házastárs? Bizony, bizony, a kutyák, bár ha volna, biztos nekünk adnák, de pénzt nem képesek előteremteni, nem tudják a problémákat jó tanácsokkal, ötletekkel megoldani. Ez a kiváltság, és néha átok, így az embereké. 3-3 lett az állás!

Mielőtt több szempontot felsorolnék, azt hiszem, itt álljunk meg, a döntetlennél! Mindig lesz egy kritika az egyik félnél és egy áldás a másiknál. Valójában mi önző és gyarló emberek akkor tudunk boldogok lenni, ha van mellettünk egy két- és egy négylábú társ is. Az egyiket pont az önzősége miatt szeretjük és utáljuk, a másikat pont a csendes hallgatagsága miatt kedvelünk és olykor mellőzünk! Az élethez tehát csupán két dolog kell: egy szerelem és egy kutya!


1 comment

  1. Koos Jozsefné

    Tiszteletel köszöntöm önöket és nagyon jonak tartom a közlésüket.
    én magam már több kutya tulajdonosa voltam,legkedvesebb egy németjuhász volt 12évig ,sajnos elkellett altatnom sulyos emlő betegsége miatt……………de a 12 év alatt megajándékozott több kis joszággal amiket elajándékoztam.A kisebb lányom aszisztált még méregette is őket ki mennyivel született,naponta mennyit nőt stb.
    szoval lehet őket szeretni.,jelenleg egy keverék puli+foxi van nálam igaz még sok tanulás kell,hogy igazi társ váljék belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>