«

»

Kutyanevelés kezdőknek-mi a teendő, ha karácsonyra kutyával leptek meg!

Egy kutyapszichológus bármilyen nevelési kérdésben tud segíteni!

–         Ne legyél se túl erőszakos, se túl engedékeny kis kedvenccel, meg kell találnod a középutat!

–         Ne felejtsd el, amikor a kis aranyos szőrmókot felengeded az ágyadra, hogy lesz ő még nagyobb is, a szőre jól tapad a ruhákra, a szaga pedig nem helyettesíti a parfümöt!

–         Ha a kutyával együtt nem kaptál nevelési útmutatót, gyorsan menj fel a netre (www.kutyafuttaban.hu) és olvasd el az összes cikket, csak hasznodra válik!

–         Az első napokban rögtön alakítsd ki a saját szabályrendszereteket és tartsd magad ahhoz, tudd mikor keltek minden nap, mikor van etetés, mikor várod el a kutyustól, hogy pihenjen stb.

Kutyát akkor vásárolj, ha azt jól átgondoltad!

–         Ha olyat csinál a kölyök, ami neked nem esik jól (szétrágja a ruháidat, bepisil, nem marad a helyén) ne haraggal szidd le, hanem próbáld megérteni, hogy ő még nem tudja mi a szabály, azt neked kell tisztáznod vele, ha többszöri nekifutásra sem sikerül, akkor magadban keresd a hibát, ne vadonatúj társadban!

–         Találkozzatok minél több kutyával és emberrel, ha a szocializálását a kölyökkorban kezditek el, felnőtt korára sokkal kevesebb baj lesz vele és nem kell attól félned, hogy játszik a kutyákkal vagy nekik esik?!

–         Egy kölyök olyan, mint bármelyik más állati csöppség, mindig követi az anyját, a gazdáját, eleinte póráz se kell ahhoz, hogy melletted maradjon, ideális esetben ezt az állapotot kell fenntartanunk! Használj vezényszavakat rögtön a megismerkedésetektől fogva, így ha ezekre hallgat póráz nélkül, akkor a pórázon se lesznek problémák!

–         Ha bármilyen nevelési baj van az új társaddal, ne a szomszédoknak panaszkodd el, hanem keress fel a környéken egy kutyapszichológust, gyorsan és hatásosan tud segíteni nektek!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>