«

»

Minek az a kutyapszichológus?

Egy kutyapszichológus mindenben tud segíteni!

Az emberek félnek az új dolgoktól, jobb kételkedni, mint megismerni majd megérteni! Ha valamit egyedül nem tudunk megoldani, mit csinálunk? Segítséget kérünk! Kezdő háziasszonyként, édesanyánkat hívjuk fel, ha a tészta nem kel meg, a rántott csirkecomb nem sül át, vagy csak elrontjuk az ízesítést. Gyakornokként a munkahelyünkön, tapasztalt kollégákat faggatunk ki, mi, hogyan működik, mit kell csinálni, mit, hogyan oldjunk meg! Kezdő szerelmesként barátnőinktől kérünk útmutatást, hogyan kell csókolózni, mit szabad az első randin és mit nem! Szóval folyton kérdezünk, mindig olyan embertől, akinek válaszaiban, megoldásaiban bízunk! Mi történik, ha a kutyánkkal van valami bajunk? Például folyton ugat és a szomszédok már nem bírják tovább, nem jön vissza soha, ha hívjuk, minden cicát széttép stb. Nos, ilyenkor általában elmondjuk a kutyás barátoknak, vagy panaszkodunk a szomszédoknak, ennyi! Nem több, nem kevesebb! Megoldódik így a helyzet?

Valószínűleg nem, csak elkönyveljük magunkban a problémát és megpróbálunk róla vagy tudomást sem venni, vagy együtt élni azzal. Kinek jó ez? Valójában sem a gazdinak, sem a kutyának! Ha négylábú lakótársunknak bármilyen viselkedési zavara van, lehetnek ezek apróságok és kellemetlen tényezők is, ha nincsenek kezelve, nem oldódnak meg, csak súlyosbodnak!

Sokszor azt hisszük, Superman módjára minden helyzetet meg tudunk mi magunk is oldani, de ez gyakran csak makacsság és nem vagyunk hajlandóak elhinni, hogy mi sem érthetünk mindenhez és mindenkihez. Ez olyan, mint, hogy biztos vannak olyan emberek, akikkel jól kijössz és olyanok, akiket a hátad közepére kívánsz! Nos, valaki ért a kutyák nyelvén, apró rezdüléseikből és valaki nem!

Bánj kutyául vele, ne emberként!

Egy kutyapszichológus percek alatt átlátja, mi lehet a valós probléma, ami miatt a kutya általában egyik napról a másikra, megváltozik! Miért képes ilyenre egy szakember? Mert ő valószínűleg jóval több kutyát látott és figyelt meg, mint jó pár gazdi!

Gyakran ott rontják el a kutyatulajdonosok, hogy saját fejükkel, emberi megérzéseikkel, következetességeikkel próbálják átlátni a kutya helyzetét. Pedig, valójában a kutyák nem úgy gondolkodnak, mint mi, sőt! A négylábúak csak a civilizáció áldozatai, tehát, ha segíteni akarunk a viselkedés zavaraikat kiküszöbölni, korrigálni, akkor falka szisztéma szerint kell gondolkodni. Azaz úgy oldani meg helyzeteket, ahogy azt az anya farkasok is tennék. Ne hidd azt, hogy a kutyapszichológus ezért morog az ebre, vagy megharapja, nem, megvannak a módszerek, hogy emberi leltárunkból, anya farkasként kommunikáljunk velük! Éppen ezért egy szakember egyes problémákat gyorsabban és praktikusabban tud megoldani, mint egy gazdi!

Sok tulajdonos sajnálja a pénzt kutyájára. Ez abban látszódik meg, hogy nem vesz kedvencének vitaminnal teli konzerveket, csak házi maradékot tesz a tányérjába, vagy, hogy a kutya- látszólag nem is oly nagy problémáit- nem kezelteti! Kérdem én, kedves Gazdi, Neked mennyit ér, hogy kutyáddal felhőtlen kapcsolat alakuljon ki köztetek, hogy vakon tudj bízni benne, akkor is, ha cica szalad el előttetek? Mennyit ér, hogy a kutya soha ne teher, hanem áldás legyen az életedben?


2 comments

  1. Putnik-Mayer Yvette

    kapcsolat@kutyafuttaban.hu, írjon bátran, ott a telefonszámom is megadom, egyeztetünk, sajnos már csak január hatodika után tudok időpontot adni. Addig is, nyugodtan írja meg a problémáját, hogy karácsonyra adjak házi feladatot!

  2. Hegedűsné Nagy Krisztina

    3 éves kan pincser-csivava kutyuskámnak,szeretnék kutyapszichologust találni Szegeden.Köszönettel,Tina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>