«

»

Egyszer is elég

Felesleges a kutyával ordítani!

Felesleges a gyere ide, hagyd abba, engedd el kifejezéseket
ismételgetni, a kutya nem süket, bár szereti
néha azt a látszatot kelteni. Ha úgy viselkedsz, mint
egy papagáj, tőle se várd el, hogy intelligens kutyaként
viselkedjen. Érd el, hogy első szóra engedelmeskedjen,
hidd el, nem ördöngösség! Beszélhetsz hozzá, de jobb
nem verbálisan kommunikálni ebeddel, vannak erre
sokkal hatékonyabb eszközök. Nem azt mondom, hogy
egyáltalán ne szólj hozzá, csak azt, hogy ne ez legyen
az egyetlen kommunikációs csatorna köztetek. Ne a
szavak határozzák meg a cselekedeteket!

Hogy milyen más eszközei vannak a kommunikációban elolvashatod a Gazdiképzőben! Megrendelhető a kutyafuttaban.hu honlapon, vagy keresd a könyvesboltokban!


4 comments

 1. Husoczki Gabor

  Szia!
  Van egy utcarol befogadott kolyokkutyam, 7-8 hetes, akivel meg csak ismerkedem. Fogalmam sincs a multjarol es arrol, hogy mi tortent vele, csak szeretnek neki eselyt adni. A tortenet a kovetkezo volt: Setaltatas kozben elhuzta a porazt 5 meter hosszan es nem akart kovetni sot szettart mellso labakkal kapaszkodva lecovekelt, hogy o nem hajlando abba az iranyba jonni, amerre en. En legugultam es nem kiabalva, csak hangosan, celtudatosan es erthetoen folyamatosan a nevet mondogattam es, hogy gyere ide. Amikor a kutya nyusziteni kezdett, rantottam egyet a porazon, hogy kizokkentsem es folytattam tovabb a parancs ismetleset. Kb. 1 percbe telt amig a kutyus szepen odajott hozzam es akkor en megdicsertem erte. Ugy gondolom, akkor tortenhetett valami, mert azota konnyebb vele banni, termeszetesen nem elfelejtve, hogy meg csak 7-8 hetes. Ugy g ondolom, hogy ez esetben megerte “papagajkodni”, Mit gondolsz rola?
  Udv. Gabor

  1. Putnik-Mayer Yvette

   Nagyon ügyes vagy! Nagyon okosan dolgoztál vele, gratulálok!

 2. Putnik-Mayer Yvette

  Kedvtől. A lányeg, minden akciót, labdázást a gazdi kezdje és fejezze be, ha a kutya nem hozza vissza a végén, akkor is utána kell menni, hogy még egyszer utoljára összejöjjön, utána nem szabad folytatni. Akkor kell kezdeni, amikor mi akarjuk, és nem akkor amikor a kutya oda hozza a labdát. Pár perc után ráunnak a kutyák a játékra, akkor váltani kell, pl. fogócskára, egyszer mi űzzük a kutyust, egyszer futunk előle.

 3. Kata

  Szia.
  Van egy három hónapos kölyökkutyám.Van olyan,hogy labdázunk,és ő visszahozza a labdát,sőt a lábamhoz,kezembe “adja”,De van mikor fogja és berohan vele a helyére.Ha tudom megállítom,és kiveszem a labdát a szájából,mert hogy az az enyém,És folytatjuk a játékot.Volt olyan,elment a labdáért,de végül ott hagyta,és nem hozta vissza.Vártam,hogy hozza.Majd visszafordult,megfogja a fogaival,és odahozta.Mitől függ,hogy visszahozza?

  Köszi előre is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>