«

»

Egy kutya több, mint ajándék

Húsvétkor nyulat könyörögnek ki síró szemmel a gyerekek a szülőktől, karácsonykor pedig gyakran kutyát, legalább egyszer mindig megkapják, amit akarnak! De valójában mit is várnak el, és miért szeretnének annyira egy-egy aprócska-picurka, szőrös állatkát, az olykor hisztizni is képes nebulók? Egy játszótársat akarnak? Egy élő plüss állatot? Egy újabb ajándékot? Ez egy ebre mind igaz lehet, de valójában a selymes kis plüssszerű négylábú csoda, sokkal több, mint ajándék!

Nincs annál boldogabb ébredés, ha csörgő óra helyett, négylábú társad heves, egymást követő, kissé nyálas puszijaira kelhetsz, ami úgy tűnik az idők végezetéig tart. Ha bal lábbal is kecmeregsz ki az ágyból, biztos jókedvre derülsz egy hosszú séta során a legjobb barátoddal. Nevetsz, ahogy prüszköl, ha beleszagol a tavasszal nyíló virágokba, ahogy játszik a labdájával nyáron és kergeti szüntelenül a madarakat, ahogy megcsúszik az őszi avaron, ahogy hógolyóvá válik télen a sok hempergéstől. Ha suliba mész vagy dolgozni biztos lehetsz benne, hogy ő búcsúzik el tőled utoljára az ajtóban állva és ha haza érsz ugyanott vár téged. Szőrös kedvenced lesz mindig az első, aki üdvözöl. Szüntelenül örül neked, legyenek percek, órák, vagy napok, hogy nem találkoztok.

Egy kutya soha nem haragszik meg rád, akkor se, ha a barátokat választod helyette, akkor se, ha rossz kedved van, akkor se, ha nem adsz neki az ételedből, akkor se ha hétvégén lustálkodsz, ahelyett, hogy sétálnátok, akkor se, ha kiabálsz vele, akkor se, ha elhagynád! Egy kutya igazi társ, aki türelmesen vár téged, bárhol legyél, aki mindig elfogadja, hogy neked van igazad, még ha az veréssel is jár, akinek mindig te leszel az első, aki a gyorsan sodró, jéghideg folyóba is beleugrana érted, gondolkodás nélkül, hogy kimentsen! Igen az ilyen társ önzetlenül szeret, egy gazdi viszont ugyanezt nem teheti, mert az önzőség lenne!

Egy kutya az felelősség és ha jó társa akarsz lenni, akkor tudnod kell, hogy a hűségéért cserébe a világ mindenséget kell adnod neki. Nem azért mert elvárja, hanem mert azt érdemli! Egy ebugatta tényleg a legnagyobb ajándék lehet, aki elkíséri életünket 10-15 évig is! Négylábú társunk azonban nem években, nem is kutyaidőben méri az életet, hanem tartalommal! Töltsd meg élménnyel ezt neki, hidd el meghálálja! Ha ajándékba kutyát kapsz, akár karácsonyra, ne feledd nemcsak kapni, adni is jó, négylábú ajándékoddal éreztesd, hogy ő a legnagyobb meglepetés az életedben, akire nap, mint nap rácsodálkozhatsz!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>