«

»

Szerelmes a gazdi

Nem lehet rivalizálás a kutyád és a szerelmed között!

Azt hittem ilyen csak a filmekben létezhet! Tudtam, hogy az „irigy, mint a kutya” mondásnak van alapja, de, hogy ilyen féltékenyek is, azt már nem gondoltam! Mindaddig amíg az ember szingli, minden szabadidejét négylábú társával tölti, együtt fagyiznak, nézegetik a kirakatokat, együtt sportolnak, sőt együtt strandolnak akár a Tisza partján. Harmonikus a kis kapcsolat addig, amíg a páros lét át nem alakul szerelmi háromszöggé. Azaz amikor a gazdi életébe belép egy új „kedvenc”, a kétlábúak kedvesnek, szívemnek, szerelmemnek hívják, a kutyák: új kedvencnek!A mennyország gyorsan pokollá válhat, ha ugyanis Te voltál a tökéletes gazdi, aki éjjel-nappal kielégítette társa mozgásigényét, fegyelmezte, amikor, csak olyat csinált, ami nem megengedett, és ellátta sok-sok szeretettel, nos akkor valószínűleg ezt és ennyit már nem tudsz megadni kutyádnak. Kell az idő az új kapcsolatra, ebet moziba, éttermekbe nem lehet bevinni, a sétákat gyakran kettesbe, nem hármasban töltitek, a hálószobád pedig már négylábú mentessé válik, legalábbis a négy láb, kétszer kettőből tevődik össze, nem pedig egyszer négyből. Bármennyire szereted a legjobb barátodként kutyádat, hidd el, hogy nem lesz rá annyi figyelmed, ha belép az életedbe a szerelem. Ettől még nem vagy rossz gazdi, csak tudnod kell a helyzetet kezelni. én ebben próbálok most segíteni Neked, és saját hibámból azt kérem, Te tanulj!

A kutya sok esetben olyan, mint egy gyerek az új apukát meg kell ismernie, barátkoznia kell vele, és ami a legfontosabb el kell fogadnia. Az már jó, ha kedvencünk kíváncsi az új családtagra, érdemes-nem rögtön az elején, de több találkozás után- kialakítani olyan programokat, amelyeken a kutyád és a kedvesed, kettesben vesznek részt. Elég egy közös labdázás, futás, a lényeg, hogy Te, kedves gazdi, ne legyél ott! Az új szerelemben nem láthat riválist, azt vegye észre, hogy dupla annyit foglalkoznak így vele, csak felváltva! Egy kutyában az a jó, hogy sokkal gyorsabban képes megszeretni egy embert, mint egy gyerek. Ők csak eleinte távolságtartóak, majd hálásak, ha mégis családtagok maradnak. Azt pedig, ha kevesebb figyelem jut rájuk, jelzik! Az én Palacsintám ezt úgy tette, hogy amikor egy közös hétvégét töltöttünk kettesben, egy terelő táborban, szinte fölém kerekedett testével, tekintetével jelezte, hogy csak rá összpontosítsak. Ha egy kutya a közelembe jött, morgott rá, és megkapta, ha én nem rá néztem, felállt és addig ugrált rám, hogy már szinte tépte le a felsőmet, nem mellém feküdt, hanem rám, teljes testével beterített. Ez eleinte aranyosnak tűnhet, de nem szabad hagyni, főleg nem azt, hogy más kutyákra morogjon, ok nélkül. A kutya féltékenységét csírájában el kell fojtani, még mielőtt elhatalmasodna rajta, és kalitkába zárna minket. A kutya, az kutya, nem az övé a hatalom, ő nem irányíthatja a magánéletedet. Szeresd úgy négylábú kedvenced, hogy maradjon hely a szívedben más számára is, és, hogy senki ne érezze, hogy megosztod a figyelmed, lehet 100%-osan szeretni egy kutyát és egy férfit, vagy nőt, egyidejűleg!

A kutyáddal légy tudatos, ha morog, harapd meg az öt ujjaddal a nyakán, vagy a bordái alatt! Ha nem engedi, hogy más kutyát simogass, csak azért is tedd meg, ha morog miközben az öledben van, rakd el magadtól! Fejezd ki határozottan, hogy ezek nem megengedett viselkedések, és, hogy ő minél jobban ragaszkodik hozzád, annál messzebb kerül a régi harmonikus kapcsolattól, ami valaha volt köztetek. A szerelmi háromszög jó, a lényeg csak az, hogy az egyik csúcson a kutya álljon, ne pedig egy másik ember.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>