«

»

10+1 újabb jó tanács

–         Nem attól leszel falkavezér, hogy erősebbnek tünteted fel magad a kutyádnál, hanem attól, hogy kedvenced tudja, Te vagy az a határozott ember, aki soha nem ártana neki!

–         Attól nem vagy rossz gazda, ha leszidod kutyádat, amiért széttépte a kedvenc a ruhádat, attól viszont igen, hogy nem fárasztottad ki annyira, hogy kedve se   legyen szétrágcsálni az otthon találtakat!

–         Egy kutya költségekkel jár: állatorvos, étel, kozmetika stb, viszont amit a gondoskodásért cserébe kapunk, megfizethetetlen!

–         Egy kutya élete, akkora, amekkorát adsz neki!

–         A fáradt kutya a boldog kutya!

–         Minden baj forrása, Te vagy!

–         Ha gyötör a bűntudat, hogy egyedül hagyod otthon kedvenced, míg Te dolgozol, nincs baj. Ha azért van lelkiismeret furdalásod, mert bulizni mentél, ahelyett, hogy együtt futottatok volna egy jót kedvenceddel, vagy birkózz meg a lelkiismeret furdalásoddal, vagy legközelebb dönts máshogy!

–         Gyermekvállalás előtt fogadj örökbe egy felnőtt kutyát! Megtanít a türelemre, a következetességre, a kitartásra, az áldozathozatalra, arra, hogy már nem Te vagy az első!

–         Jó gazdi vagy, akkor, ha gyötör a bűntudat, ha a fontossági sorrendben egyszer második helyre kerül kedvenced!

–         A saját elvárásaid szerint soha nem érzed magad tökéletes gazdának, a kutyád szemében viszont te vagy maga a csoda!

–         Egy jó ideig azt hisszük, hogy mi tanítjuk kutyánkat az életre, az együtt élésre, de valójában ő oktat minket, a türelemre, a nyugodtságra,  a következetességre, arra, hogy akkor lehetünk boldogok, ha a jelenben élünk!

– Egy kutya barátságánál nincs nagyobb kincs, ki ne hagyd az életetdből, hogy kipróbáld magad gazdiként!


1 comment

  1. Matyi

    Tisztelt Szerző!

    Gratulálok a kutyagazdik nevében ezen formabontó és hiánypótló oldalhoz. Várom a további olvasmányos cikkeket, már az eddigiekből is sokat tanultam! Köszönöm
    Matyi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>