«

»

10+1 jó tanács

–         Ha visszahívjuk kutyánkat, ő pedig teszi a dolgát, és farok csóválva fut felénk, köszönjük meg neki, dicsérjük meg! Ne elvárással közelítsünk hozzá, hanem hálával! Az sokkal többet ér!

–         A póráz azért van, hogy biztonságot adjunk neki a forgalmasabb helyeken, nem pedig azért, hogy azon keresztül rángassuk! Ha megvan a kötelék kettőtök között, nincs szükség a sétához kötél!

–          A kaki-pisi elvégzése nem egyenlő a sétáltatással, csupán annak egy része!

–          A kutya, az kutya, nem pedig ember, éppen ezért, hagyd, hogy úgy is viselkedhessen: összekoszolhassa magát, csöpögtethesse a nyálát, ugathasson, ha jelezni szeretne valamit, megkergethesse a cicákat, kacsákat, ha úgy tartja kedve!

–         A párodat, szerelmedet megváltoztathatod, de a kutyádat nem, maximum megnevelheted, az ösztön nem átalakítható, csak befolyásolható!

–         Egy kutya felelősség, nem egy játszótárs!

–         Szeretni bárki tud, de jó gazdivá válni már csak kevesen!

–         Könnyebb elkényeztetni egy kutyát, mint megnevelni!

–         Egy kutya 24 órás elfoglaltság, ha nem vagy vele, akkor is azon gondolkodsz, hány órája nem vitted ki a szabadba!

–         Egy kutya beszélni is képes, csak jól kell olvasni a szemeiből!

–         Mi gazdik azt hisszük ismerjük kedvenceink minden gondolatát, érzését, kívánságát, pedig valójában csak a sajátjainkat vetítjük ki rájuk!


2 comments

1 ping

 1. Viorica

  Alapvetően hasznos a cikk, DE a negyedik tanáccsal nem értek egyet. A kutya nem ember, ez tény, és persze hagyjuk hogy kutya is maradjon, viszont egyáltalán nem jó ráhagyni hogy macskákat, kacsákat és egyéb állatokat kergessen. Egy embernek se kelljen attól rettegnie, hogy a macskáját, tyúkját, kisebb kutyáját idegen kutyák támadják meg. Még ha nem is bántja, akkor se kergesse, és ijesztgesse. Mellesleg a kutyára is veszélyes lehet, ha egy macska kikapja a szemét. Nekem macskám is van, nem fél a kutyáktól, egyáltalán nem szeretném ha a kutyák rajta élnék ki a vadász ösztönüket, és azt se szeretném ha az én kutyám üldözné az utcán a macskákat mert “ahhoz van kedve”.

 2. Arni

  Köszönöm a remek tippeket, a gyakorlatba is átültetem őket!
  Örülök,hogy elindult ez a hasznos oldal!
  Csak így tovább! Én is várom a további érdekes cikkeket!
  Sok sikert!
  Arni

 1. Gyorsan, gyorsan… » Kutyafuttában

  […] 10+1 jó tanács […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A hozzászólás szövegében az alábbi HTML kódok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>